4 adet 8 GB RAM kullanabilir miyim?

ihtiyar.gamer

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba herkese.

2 adet 8 GB RAM kullanıyorum. 32 GB olarak güncelleme yapmayı düşünüyorum. Anakartım 4 tane RAM kullanımına izin veriyor. Normalde 2933 MHz iken 4800'e BIOS üzerinden yükseltilmiş şekilde kullanıyorum. i5 11600K işlemci, 3060 Ti ekran kartı ve 2K ekran kullanıyorum. Ekran kartını yeni güncelledim. Onun için RAM'leri de 32 GB yapmak daha sağlıklı olur düşüncesindeyim.

Benim esasen üzerinde en çok durduğum durum şu: 4 tane 8 GB RAM ile mi yoksa 2 tane 16 GB RAM ile mi daha iyi performans alırım? Eğer 4 tane 8 GB ile aynı performansı alacaksam direk 2 tane daha alacağım ama eğer 2 adet 16 takıp daha iyi bir performans etkisi alabileceksem niyetim 2 tane 16 GB almak. Bir de 4 tane RAM yan yana ısınma problemi olur mu veya farklı sorunlar olur mu? Bunlar da açıkçası bilmediğim hususlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
2x8 ile aldığın performansı 4x8 ile alamazsın. Hem bin farklılıkları olacak hem de 4800 MHz çok yüksek bir frekans olduğundan işlemci kontrolcüsüne çok yüksek miktarda yük binecek. Frekansı kısmanız gerekebilir, hatta diğer RAM'ler kötü bin gelirse çok daha aşağılara inmeniz gerekebilir. Güzel çipli bir 2x16 GB bulursanız daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

Anakartın desteklediği markalar ve frekansların olduğu bölüm olmalı kılavuzda, oraya uygun bir seçim yapmak optimum verimle çalışmanız için daha mantıklı. Zira 4x8 ile 4800 mhz işlemcinin ömrünü kısaltır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı