Merhaba, 4'lü fan setlerinden almayı düşünüyorum ve bunlarda hem Molex hem 3pin anakart bağlantısı var. Molex'ler birbirine bağlandığına göre hepsini birbirine bağlayıp son kalan kabloyu anakarta bağlarsam fanları kontrol edebilir miyim?
Merhaba, 4'lü fan setlerinden almayı düşünüyorum ve bunlarda hem Molex hem 3pin anakart bağlantısı var. Molex'ler birbirine bağlandığına göre hepsini birbirine bağlayıp son kalan kabloyu anakarta bağlarsam fanları kontrol edebilir miyim?
Genelde set olanlarda kontrolcü veriliyor ve ekstra 3 pin girişli bir m/b Sync kablosunu daha anakarta takmanız gerekiyor. Kontrolcü yoksa tam olarak ne oluyor bilmiyorum fakat. Dediğim şekildeyse ve anakartınızda 3 pinli girişten yoksa kontrolcüdeki fan ayarlarını seçebiliyorsunuz sadece. Almayı düşündüğünüz fan seti nedir?
Powerboost VK-P1900B kasamda 4 fan var ve bunlar hep sabit yüksek hızda dönüyorlar. Molex ile bağlanmış olsalar gerek. Bu 4 kasa fanlarını anakarta bağlamam için hangi aparatı önerirsiniz?
Gücü PSU'dan kontrolü anakarttan alması için bu bağlantı işe yarıyor mu? Benim 3 pin bağlantısı boşta duruyor zarar verir diye takmamıştım. Kumanda ile kontrol ediyordum.