4 ayda Almanca B2 seviyesine gelinir mi?

deanwinnchester

Femtopat
Daha fazla  
Müyyes kış sınavına gireceğim ve geçersem 1. sınıftan başlayacağım; hazırlığı hemen bitirmek istiyorum. Sizce 4 ay içinde Almanca’da B2 seviyesine çıkılır mı?

Çıkılamaz dersek çalışmayacak mısın dostum? Sıfırdansa zor ama başarabilirsin. YouTube'dan yeni bir hesap aç tamamen Almanca videolarla doldur. Yemek yerken falan bile Almanca podcast aç dinle, videoları Almanca altyazı ile izle. Duolingo çok işe yaramaz ama günde bi yarım saat takıl orada. Günde en az 10 kelimeyi öğren ve cümle içinde kullan. İlla defter almak zorunda değilsin, telefondan notlara bile yazsan, yattığın yerden yapsan olur.

Arkadaşlar daha da detaylandıracaktır, başarılar dilerim.

Müyyes kış sınavına gireceğim ve geçersem 1. sınıftan başlayacağım; hazırlığı hemen bitirmek istiyorum. Sizce 4 ay içinde Almanca'da B2 seviyesine çıkılır mı?

4 ayda B2 bayağı zor. A2 falan her türlü yapılır da. Yarınlar yokmuşcasına çalışılırsa “belki”.

Müyyes kış sınavına gireceğim ve geçersem 1. sınıftan başlayacağım; hazırlığı hemen bitirmek istiyorum. Sizce 4 ay içinde Almanca’da B2 seviyesine çıkılır mı?
Çok çalışıp verimli çalışman lazım. Dikkatini çalışırken dağıtmaman, doğru şekilde çalışman lazım.

Bir deyim vardır 'Life is too short to learn german' diye, 4 ayda B2 diyorsun sen bu rekor falan olmalı. Şaka bi yana yaptığında bize de anlat bilelim.

Yapılabilir ama içtiğin suyun aldığın havanın Almanca olması lazım, akıllıca, çok çalışıp asla vazgeçmemen gerekiyor.

Bir deyim vardır 'Life is too short to learn german' diye, 4 ayda B2 diyorsun sen bu rekor falan olmalı. Şaka bir yana yaptığında bize de anlat bilelim.

Ya aslında biraz yanlış sordum B1 komple bitip b2.1 seviyesine kadar gelebilir miyim diye soracaktım.

Yapılabilir ama içtiğin suyun aldığın havanın Almanca olması lazım, akıllıca, çok çalışıp asla vazgeçmemen gerekiyor.

Aslında b2.1'e kadar gelebilir miyim diye soracaktım yani b2'yi komple bitirmek değil amaç.

B2 seviyesi gramer seviyesidir. Çalışırsan gelirsin. Ancak B2 seviyesine geldim diye konuşabilir olur musun zor. Ama şu da bir gerçek ki şu anki seviyenden üste olursun. O yüzden çalışmaya devam.

Konuşmak için reading ve listeningi çok fazla yapman gerek. Ve okuduğun ve dinlediğin/izlediğin içeriklerle alakalı konuşarak pratik yapmak.

Ha Almanya'da ya da Almanca konuşulan bir ülkedeysen şu anda 4 ayda rahatlıkla konuşabilir seviyeye gelirsin.

Hocam şöyle müyyes sınavı diye bir şey var Marmara üniversite de ve b2.1 seviyesine kadar kapsayan bir sınav ben bu sınavı geçip hazırlığı direkt atlamak istiyorum ve en az 60 puan almam gerekiyor. Sınava 4 ay kaldı bu sürede b2.1 seviyesine gelinir mi sizce?

Bunu ben bilemem ki geçebilirsin derim günde 1-2 saat çalışırsın yeterli olmaz. Geçemezsin derim hiç bakmaz uğraşmazsın. Ama imkanın var ise günde 5-6 saat çalışırsan neden olmasın ki?

Tamamen sana kalmış bir şey seni tanımıyorum, çalışma şeklini bilmiyorum, bir konuyu kavrama yeteneğini bilmiyorum.

Ama çok istiyorsan denemiş olursun geçemez isende en azından denedim olmadı dersin. Hiç denemez isen keşke deneseydim dersin ve pişmanlık yaşarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…