4-Bit işlemci tasarlamak

Recep ve Ali hocamızın da anakart üretme fikirleri vardı bir ara :) Onların sebepleri başka ama, ben de katılıyorum o konuda onlara :) Ne diyelim hocam, birkaç yıl sonra bekliyoruz güzel haberlerinizi :)

Recep ve Ali hocamızın da anakart üretme fikirleri vardı bir ara :) Onların sebepleri başka ama, ben de katılıyorum o konuda onlara :) Ne diyelim hocam, birkaç yıl sonra bekliyoruz güzel haberlerinizi :)
Milattan sonra 2100.
2-Bit işlemci bitmiştir :D.

Anakarta tasarlama fikirleri ile ilgili olan videoyu merak ettim atar mısın?

tıpkı şu an kullanılan işlemciler gibi bir işlemci tasarlasak, bunu bağımsız bir şekilde satabilir miyiz veya kullanabilir miyiz? Bir telif durumu vs. var mı?

Video da olabilir bir ara yazmış da olabilirler, onu çok hatırlayamıyorum fakat söylediklerine eminim. Hatta çöp kutusu bile üretemeyiz demişlerdi :D

Milattan sonra 2100.
2-Bit işlemci bitmiştir :D.

Anakarta tasarlama fikirleri ile ilgili olan videoyu merak ettim atar mısın?

Sabrımız sonsuz da hayatımız değil hocam :)

Tıpkı şu an kullanılan işlemciler gibi bir işlemci tasarlasak, bunu bağımsız bir şekilde satabilir miyiz? veya kullanabilir miyiz? Bir telif durumu vs... var mı?

Bolca, var.

Şu ankiler için mimari lisansı ve ücretler ödemen lazım.
Sadece RSIC-V açık kaynaklı bir mimariyse yapıp satarsın.

var böyle bir fikrim.
Gerçekleştirmek için halen çok acemi olduğumu düşündüğüm için vakit gelince yapacağım.

Aritmetik mantık ünitesi, çekirdek, bellek, ı/o Controller gibi tüm bileşenleri düşünüyorum.

Hocam işlemci nasıl yapılıyor merak ettim açıkçası.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı