4 çekirdek işlemci yeterli mi?

470697

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Ben bir oyuncu laptopu almayı planlıyorum RTX 3060 ekran kartı var. Aslında tüm özellikleri iyi lakin i7 11. nesil işlemcisinin 3.3GHz hızında 4 çekirdeği var. Sizce bu yeterli midir? Yeterliyse bile 6 veya 8 çekirdekli laptoplarla olan farkı kullanıcı tarafından hissedilebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hangi laptop. Link atabilir misiniz? Çünkü sadece işlemcisine ve ekran kartına bakıp doğru bir cevap verebileceğimizi sanmıyorum.

İşlemcinin tam modelini yazabilir misiniz?
Şu anki teknoloji ile daha düşük nanometrelere indiğimiz için aralara daha fazla kapasitör sığdırıldığı için daha performanslı oluyor. Veya thread sayısı fazla olabilir. Sakın ola Q9400 gibi işlemcileri kıyasa tutmayın.

Buradan verebileceğim bilgi bu kadar eğer linki atarsan daha iyi yardımcı olabilirim.

4 çekirdekli olduğuna emin misin? İşlemcinin performansında tek etken çekirdek sayısı değil fakat dediğin işlemcinin de 4 çekirdekli olmaması lazım. Laptop'un tam modelini atar mısın?

Gerçekten dürüst bir şekilde cevap vereceğim ben 6 çekirdek kuullanıyorum 6 da sanal çekirdek var.
AMD Ryzen 5 3500X ben memnunum

Sanırım işlemci 11300H ya da 11370H. Tavsiyem 11400H ve 11800H gibi işlemcilere yönelmeniz. Bu devirde minimum 6C 12t öneriyorum.

Evet i7-11370h

Evey i7-11370h
Hocam hangi laptop. Link atabilir misiniz? Çünkü sadece işlemcisine ve ekran kartına bakıp doğru bir cevap verebileceğimizi sanmıyorum.
Laptop bu hocam:
Arkadaşlar hanginiz satın aldı doğru söyleyin, stokta yok diyor, kaldırmışlar ürünü

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…