Gün içinde 3-4 kere elektrik gitti. Akşam ise oyun değerlerim düştü. İşlemci ısım 3-4 derece arttı (hava sıcaklıgından dolayı da olabilir uzun zamandır bakmadım). En sonda ise PUBG oynarken bir anda no signal deyip kapandı.
PSU'lar genelde bu tarz kesilmeleri zarar vermesin diye engelliyor(dandik bir PSU değilse). Çok elektrik kesilen bir yerdeysen ama ups almanı öneririm en azından elektrik gidince bilgisayarı normal kapatabilecek kadar zaman tanır.
Bir kısmı değil tümden karşılamaları gerekir. Çünkü tamamen suç onlarda. Hangi parça bozulduysa tabii. Ben her ihtimale karşı Tunçmatik 3000KVA regülatörü kullanıyorum. Çok değerli donanımlar var sonuçta.
Aslında zorundalar çünkü sorumluluk onlarda. Onlar bozuyor elektronik her ne cihaz ise.
Mesela şöyle düşünün adamın biri 4090'lı i9 13. nesil sistem yaptı. Ama mesela atıyorum gitti sertifikasız PSU taktı Everest gibi. Sonra elektrik 4 kez gitsin gelsin PC yansın. Sonra ne olacak kaç bin TL'lık sistem yanmış olacak acayip zarar demek. Bunu karşılamak zorundalar.