Çözüldü 4 GB 2133MHz ve 4/8 GB 2400MHz kullanılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
İçindeki belleğin aynısı veya yakınını almaya çalışın. Sorunuza gelirsek çalışır. Ancak 2400MHz bellek alsanız da 2133'de çalışacaktır bunu göz önünde bulundurun.
İçindeki belleğin aynısı veya yakınını almaya çalışın. Sorunuza gelirsek çalışır. Ancak 2400MHz bellek alsanız da 2133'de çalışacaktır bunu göz önünde bulundurun.

Çözüm
Şu an bilgisayarınızda takılı olan ram'in aynısından takmanız sizin için daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Arkadaşın da dediği gibi 2400 MHz ram alsanız bile 2133 MHz'de çalışacak sizin elinizdeki ram'den ötürü. 4GB ram ile 8GB ram dual channel olarak çalışır mı onu araştırmanı öneririm.

Peki RAM'in markası öğenmek için illa PC'nin içini mi açamam gerekiyor.
Bilgisayarın marka modeline göre internette arattığınız zaman bulabilirsiniz. Bulamazsanız evet, PC'yi açmanız gerekir. Soruya gelirsek, 2400 MHz RAM alsanız 2133 ile çalışacak. Ve 4+8 12 GB RAM olarak kullanmanız sağlıklı değildir ve çalışmama ihtimali de var. Kendi bilgisayarımda da buna şahit oldum, 4 GB RAM ile kullanıyordum daha önce sonra 2 tane 8 GB RAM elime geçti, 4+8 yaptım sadece 4 GB'yi gördü, 8+8 yaptım 16 GB ikisini de gördü. Tüm bilgisayarlar için geçerli değil bu tabii yeni model bir bilgisayarsa muhtemelen uyacaktır. Dual Channel olmasına da dikkat edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…