4 GB çift RAM vs 8 GB tek RAM

MauroIcardi09

Hectopat
Makaleler
1
Bilgisayarıma yakın zamanda RAM almayı düşünüyorum. Aynı marka, aynı model, aynı hızda RAM olacak. Fakat tek kanaldan 8 GB RAM mi yoksa çift kanaldan 4+4 RAM yapmak mı daha mantıklı karar veremedim. 16 GB RAM yapardım ama bilgisayar toplayacağım için masraf olsun istemiyorum.
Bu da bilgileri, lazım olur mu olmaz mı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an içinde 4 GB var sanırım aynısından bir tane daha alın. Veya satın 8 GB alın sistem toplayınca da o 8 GB'yi kullanır yanına bir 8 GB daha alırsınız.

Tek kanal alıp birkaç ay sonra bir 8 GB daha alıp 16 GB yapabilirsiniz. Ama 4+4 tek kanal 8'den daha iyidir.

Sistem eski olduğu için muhtemelen ekran kartınız var. Tek kanal kullanabilirsiniz hangisi ucuza geliyorsa onu alın, muhteşem bir fark olmaz yeni nesil APU olmadığı sürece.

Çift kanal daha iyi olur ama ileride 8+8 yapmak istersen ve anakartta 2 slot varsa sorun olabilir. Yüksek ihtimal 4 slot vardır gerçi.

Aslında evet çift kanal kullanımı daha mantıklı ama 2 slot var anakartta ve 8 GB Valorant, CS:GO gibi oyunlara yeter diye düşünüyorum.

Sistem toplayacaksanız daha sonrada kullanmak için bence 8 GB alın ki daha az masraf olmuş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…