4 GB CL9 ve 8 GB CL10 RAM birlikte çalışır mı?

berkhan1995

Hectopat
Merhabalar i5 3570K sisteme sahibim anakartım ASUS H61M PRO, 2 slot bulunmakta birer adet Corsair CL9 1600 MHz 4 GB RAM takılı toplamda 8 GB ben bu RAM'lerin birini çıkartıp 8 GB 1600 MHz RAM almayı planlıyorum ve şu an Corsair modelinin CL9. Bu ürün hiçbir sitenin stoklarında mevcut değil bunun yerine Kingston HyperX DDR3 1600 MHz CL 10 model RAM'i alıp taksam uyumlu olarak çalışır mı Dual Channel olarak yoksa bir sıkıntı teşkil eder mi? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ramler çalışacaktır ama dual channel özelliğinden feragat etmiş olursun zorunlu değilse 8gb olarak kalsın ama yok uygulamalara, oyunlara ram yetmiyor diyorsan al. Ben eski pc de 2gb , 1gb ve 500mb ramleri farklı farklı takıyorum mhz leri bile farklı.

Hocam peki 4 gb olanları cıkarıp 8 gb iki adet aynı kingston ramden alsam dual channel özelliği çalışıyor demi ?
Cevap verecek yokmu arkadaşlar son soruma 4 gb olanları cıkarıp 8 gb dual yapsam dual channel özelliğinden faydalanabilirmiyim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…