4 GB DDR2 RAM sisteme işletim sistemi önerisi

Eray bey merhaba 2019 LTSC'yi kurup deneyebildiniz mi?

Son 2 saattir sistemi deniyorum, görsel açıdan LTSB 2016'ya göre çok daha iyi, karanlık tema olması ve efektlerin birbirleri ile uyuşması daha güzel olmuş. Performans konusuna gelirsek pek beklediğim gibi değil, boşta 1.3 GB RAM civarı kullanımı var, ayrıca başlat Dosya Gezgini gibi yerlerin açılma süresi yavaşladı. Fakat pano yöneticisi ve hızlı ekran görüntüsü almak için Win+Shift+s falan var, o yönü güzel olmuş. Kısaca beklediğim kadar performanslı değil(2016 LTSB'ye göre) ama kullanılır, güzelmiş. Not: Yeniden başlatınca RAM kullanımı 900 mblara kadar düştü ve performansı biraz arttı, şu an çok daha iyi az önceki haline göre.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı-min.PNG
    622,2 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Niye dostum? Windows 8.1 de gayet hızlı çalışıyor HDD ile. Açılış süresi olsun tepki hızı olsun bence gayet akıcı HDD ile, bizzat kendim kullandım.

Windows 8.1 çıktığında SSD'ler daha yaygın olduğu için HDD perfromansında en optimize olan işletim sistemi Windows 7

İnanmayanlar HDD testi yapsın ve sonucu görsün.

Windows 8.1 çıktığında SSD'ler daha yaygın olduğu için HDD perfromansında en optimize olan işletim sistemi Windows 7
Dostum kendim deneyimledim diyorum yalan mı söyleyeyim? HDD ile de süper çalışıyor Windows 8.1

Yani 2016 LTSB çalışmayan sistemde LTSC 2019 rahatlıkla kullanılabilir anladığım kadarıyla. Eski laptopa LTSB sürümünü kuracagim daha yeni olan 4 GB RAM olan laptopa da LTSC2019 kuracağım. Eray bey LTSC 2019 sürümünü imkanınız varsa birkaç gün kullanıp test edebilir misiniz? Tarayiciya (uBlock Origin kurup) YouTube video calisma hızını test edebilir misiniz rica etsem?

Evet kullanılabilir, performansları bayağı yakın aslında. 1-2 ay bu sürümü kullanacağım, ayrıca ublock origin lite ile denedim, YouTube video oynatmalarındada bir sorun yok.

evet arkadaşımın pc sini kullanmıştım win 8.1 hdd ye sahipti
Kendim pandemi dönemine kadar 2015'den beri yaklaşık 5 sene HDD ile Windows 8.1 kullandım. Hiçbir performans kaybı yok. Sonra da SSD ile Windows 10'a geçtim, yine de HDD ile Windows 8.1 gayet akıcıydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…