4 GB RAM ile sanal bellek ayarları iyi mi?

PITON

Decapat
Daha fazla  
Laptopumda 4 GB DDR3 1600 MHz RAM var ve sanal bellek yerini açtığımda bu şekildeydi. İyi mi kötümü nasıl olmalı?

Not: 1TB HDD var C diski 200GB D diski 800GB.

Dosya Ekleri

• sanalbellek.png
    sanalbellek.png
    11,7 KB · Görüntüleme: 233
Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde sanal bellek miktarı fiziksel belleğin 2 veya 3 katı olacak şekilde ayarlanması gerekir. Ancak işletim sistemi bunu otomatik olarak yapıyor. Eğer yavaş bir diskiniz varsa 8GB veya 12GB olarak sabitleyin, disk birleştiricisini düzenli olarak çalıştırın. SSD ise gerek yok.

Genelde sanal bellek miktarı fiziksel belleğin 2 veya 3 katı olacak şekilde ayarlanması gerekir. Ancak işletim sistemi bunu otomatik olarak yapıyor. Eğer yavaş bir diskiniz varsa 8 GB veya 12 GB olarak sabitleyin, disk birleştiricisini düzenli olarak çalıştırın. SSD ise gerek yok.

Disk Birleştiricisi diskin ... Neyse HDD diskim var disk birleştiricisi sayesinde çöp oldu yeni Western Digital disk taktım denemenizi önermiyorum HDD disk'tede

Disk Birleştiricisi diskin ... Neyse HDD diskim var disk birleştiricisi sayesinde çöp oldu yeni Western Digital disk taktım denemenizi önermiyorum HDD disk'tede
Diskinizde bir problem vardır mutlaka. Disk birleştiricisi diske zarar veren bir yazılım değildir. Muhtemelen sektör hatası yüzünden birleştirdiği veriler bozuk sektörlere denk gelmiş ve disk erişimini bozmuş olabilir. Klasik disk birleştiricisi yerine O&O Defrag var, mekanik HDD'lerde güzel iş çıkarıyor. SSD için zaten gerek yok önerilmiyor da birleştirme, trim yeterli.

Diskinizde bir problem vardır mutlaka. Disk birleştiricisi diske zarar veren bir yazılım değildir. Muhtemelen sektör hatası yüzünden birleştirdiği veriler bozuk sektörlere denk gelmiş ve disk erişimini bozmuş olabilir. Klasik disk birleştiricisi yerine O&O Defrag var, mekanik HDD'lerde güzel iş çıkarıyor. SSD için zaten gerek yok önerilmiyor da birleştirme, trim yeterli.
Katılıyorum, kullanıyorum ve sağlam parçalar ile ne sorun çıkardı ne de çıkaranı gördüm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı