Çözüldü 4 GB RAM kullanılabilir miktar 3,50 görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

BoraKale

Femtopat
Daha fazla  
1629966895972.png

Kullanılabiliri nasıl arttırırım?

Çözüm
RS880, 785G yonga setinin kod adıdır. Sisteminizde harici ekran kartı olmadığından yonga seti içindeki HD 4200'ü kullanıyorsunuz. Onun da kendine ait belleği olmadığından 512 MB sistem belleğini kendine ayırıyor. Harici ekran kartı alıp taktığınızda 4 GB belleğin tamamını kullanabilirsiniz.

Tabi ekran kartı yerine 4 GB daha aynı RAM'den veya 8 GB tek RAM almak daha iyi olabilir... Öte yandan o dahili ekran kartı ile oyun oynamanız imkansız gibi bir şey.
Sıkıntı olmaz. Bende de 16 GB RAM var. 15,9 olarak gözüküyor. Sistem bazen ayırabiliyor.

Nasıl yani anlamadım?
Sistemde harici ekran kartınız yoksa işlemcinin içindeki GPU'yu kullanırsınız. iGPU denilen bu donanım da RAM'den biraz alan ayırır kendine.
64 Bit PC anakartı bilmiyorum nereden öğrenebilirim?
PC'nin 64 Bit olması bir anlam ifade etmiyor. Yonga seti önemli. CPU-Z ile öğrenebilirsiniz.

Sistemde harici ekran kartınız yoksa işlemcinin içindeki GPU'yu kullanırsınız. iGPU denilen bu donanım da RAM'den biraz alan ayırır kendine.

PC'nin 64 Bit olması bir anlam ifade etmiyor. Yonga seti önemli. CPU-Z ile öğrenebilirsiniz.

CPU-Z mi indireyim?

İndirdim.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    29,6 KB · Görüntüleme: 59
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı