4 GB RAM Windows 10 için yeterli midir?

M3rt0o

Centipat
Daha fazla  
Eski SSD olan sistemlerde nasıl çalışır? Örnek veriyorum: 4 GB RAM, diğer parçaları idare ediyor işlemcisine i3 desek.

Eski SSD olan sistemlerde nasıl çalışır? Örnek veriyorum: 4 GB RAM, diğer parçaları idare ediyor işlemcisine i3 desek.
Günlük işler için SSD-4Gb Ram-son sürüm Windows 10 gayet akıcı çalışıyor, uzun süre kullandım.

i3 6006U 4 GB RAM ile Custom ISO olsun farklı şeyler olsun aklına gelmeyecek şeylere kadar denedim dostum Windows 4 GB RAM ölüm yani yavaşlıkmı dersin kullanımmı dersin RAM reduct programı ile dakika başı RAM'i boşaltıyordum kullanımı 1GB'a vesaire indiriyordu kısa süreliğine 2.2 GB boşta kullanım olacak eğer ben sinir krizi geçirmem diyorsan kullanabilirsin.

i3 CPU 540, KIOXIA EXCERIA SATA SSD ve 4 GB RAM ile Windows 10'u uzun bir süre kullandım. O zamanlar kasma filan yoktu fakat Windows 11'den eklenen bazı özellikler ile sonuç değişir mi emin değilim.

M.2 yoksa yetersizdir diyebilirim, bir ara denemiştim (Kioxia Exceria G2 mevcut sistemde) ve gayet iyi çalışıyordu.

8 GB idealdir ben de şahsen 4 GB kullanıyorum düşük yani.

4 GB RAM ile Windows 10 kullanılır ama fazla rahat olmuyor. Yine de kullanılmayacak kadar kötü değil. E8400 ve 4 GB RAM bulunan sistemde SSD takviyesi sonrası idare edilebilecek düzeyde bir performans ile kullanabilmiştim. Tek sıkıntı RAM'in arada bir yetersiz gelmesiydi.

i3 6006U 4 GB RAM ile Custom ISO olsun farklı şeyler olsun aklına gelmeyecek şeylere kadar denedim dostum Windows 4 GB RAM ölüm yani yavaşlıkmı dersin kullanımmı dersin RAM reduct programı ile dakika başı RAM'i boşaltıyordum kullanımı 1GB'a vesaire indiriyordu kısa süreliğine 2.2 GB boşta kullanım olacak eğer ben sinir krizi geçirmem diyorsan kullanabilirsin.
Yanlış anlaşılmasın Hard disk değil ssd li olan makineler

Technopat Haberler

Geri
Yukarı