4 GB RAM'li Laptopa 8 GB Daha RAM Eklenmeli mi?

BerZut

Hectopat
Yeni almış oldugum Acer marka laptopumda 4 GB DDR4 2133 MHz RAM mevcut. 8 GB yapmayi dusunuyorum ama 8 GB alıp 12 GB yapsam uyumlu olur mu? Ya da oyun performansinda cok fark eder mi? 170 TL gibi bir fiyat farki var. 4 GB ile 8 GB arasinda.

İstersen oynadığın oyunlarda ram ölçer açılı tut. Ram değerinde bir darboğaz söz konusu ise ram alman oyun performansını epey bir arttırır. Ama zaten 4gb ram'in vardır ve 3gb'ı maksimum kullanılıyordur, o zaman satın alman boşuna para masrafı olur.

Kesinlikle 8+4 yapıp 12 GB yapmalısınız. Ama alacağınız ram'in özelikleri aynı olması lazım. 4 GB RAM devri bitti.

Yavaş yavaş 8 GB RAM'inde devri bitiyor. Oyunlar ve programlar sürekli yenileniyor buna ayak uydurmak gerekiyor.

Şimdi ki toplanan sistemlerde bütçe kısıtlıysa tek 8 GB ram takıyorlar. İleride yanına 8 GB RAM takviyesi yapmak için.

Bütçe varsa direk 16 GB RAM takıyorlar.

İleriye dönük bir upgrade olacak emin ol.

Son düzenleme:
İmkan varsa arkadaşların dediği gibi 12 GB yap yada 8 GB yapıp bir süre idare eder ilave edersin. Şuan ki oyunlar ram i oldukça kullanıyor ve bazen yetersiz kaldığıda oluyor. Ram darboğaz yapıyorsa oyunlarda tabiki performans düşüklüğü oluyor. Bizzat kendim bu durumu yaşadım ve + 4 GB ekleyip 12 Gb yaparak sorunu çözmüştüm.

Kesinlikle 8+4 yapıp 12 GB yapmalısınız. Ama alacağınız ram'in özelikleri aynı olması lazım. 4 GB RAM devri bitti.

Yavaş yavaş 8 GB RAM'inde devri bitiyor. Oyunlar ve programlar sürekli yenileniyor buna ayak uydurmak gerekiyor.

Şimdi ki toplanan sistemlerde bütçe kısıtlıysa tek 8 GB ram takıyorlar. İleride yanına 8 GB RAM takviyesi yapmak için.

Bütçe varsa direk 16 GB RAM takıyorlar.

İleriye dönük bir upgrade olacak emin ol.
Cevaplar icin tesekkurler fakat bir kac yerde okudum pek bilgim yok ama dual channel calismaz performans alamassin 4+8 olarak 12 gb ram olmaz filan diyorlar ne kadar dogru bilmiyorum suan bigisayarda olan ram 4 gb ddr4 2133 mhz benim alacagimda ayni olacak zaten pek marka yok ebrar pc de afox diye bir marka var onu onerdiler.

Cevaplar icin tesekkurler fakat bir kac yerde okudum pek bilgim yok ama dual channel calismaz performans alamassin 4+8 olarak 12 gb ram olmaz filan diyorlar ne kadar dogru bilmiyorum suan bigisayarda olan ram 4 gb ddr4 2133 mhz benim alacagimda ayni olacak zaten pek marka yok ebrar pc de afox diye bir marka var onu onerdiler.
O konuda benim de pek bilgim yok malesef bir şey diyemem.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı