4 GB sistemi 12 GB yapmak fark eder mi?

• Konuyu başlatan e417
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 543

e417

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522431048
Halihazırda 4 GB gömülü RAM var sistemimde. Buna 8 GB daha ekleyip 12 GB yapacağım ama işlemcim çok iyi değil. Sadece RAM yükseltmesi çok etki eder mi? Daha çok internet amaçlı kullandığım bir laptop. Oyun için başka cihazım var zaten. Sistemde SSD mevcut bu arada. İşlemci modeli de AMD Athlon Silver 3050U.

Dosya Ekleri

• IMG_20221202_114652.jpg
    IMG_20221202_114652.jpg
    170,8 KB · Görüntüleme: 42
Halihazırda 4 GB gömülü RAM var sistemimde. Buna 8 GB daha ekleyip 12 GB yapacağım ama işlemcim çok iyi değil. Sadece RAM yükseltmesi çok etki eder mi? Daha çok internet amaçlı kullandığım bir laptop. Oyun için başka cihazım var zaten. Sistemde SSD mevcut bu arada. İşlemci modeli de AMD Athlon Silver 3050U.

Rahatlar muhtemelen işletim sistemi RAM'in sınırlarında çalışıyordur.

Tabii ki de fark eder. 8 ile 4 arasinda aşırı fiyat farki yoksa 8 takin. Ama 4'te yeterli.
Zaten 8 takıp 12'ye tamamlayacağım. Almaya alıyoruz yüksek alalım bari :)

Sistem hızlanır, oyun için kullanmıyorsanız işinize yarar.
Oyun oynanmıyor. Onun için ayrı laptop var. Bu sadece internet ve ofis amaçlı. Galiba 4+4 olmadığı için dual channel değil ama çok etki eder mi bilmiyorum. Her durumda RAM miktarının daha fazla olması daha avantajlı olur gibime geldi. Doğru veya yanlış bilmiyorum.

Rahatlar muhtemelen işletim sistemi RAM'in sınırlarında çalışıyordur.
Evet Hocam, zaten 4 GB var. Bunun 600 MB civarı ekran kartı olmadığı için paylaşıma gidiyor. Uçlarda geziyor kısaca.

O zaman 4 GB'da bırakın kalsın hocam. Chrome'da kaç GB harcıyor?
Sekme sayısı falan artınca bellek kullanımı %90 civarı oluyor. Tabii Windows arkada sanal olarak ne kadar daha yiyor onu bilmiyorum. Her durumda uç değerlerde geziyorum.

Hocam bende kötü sistemim var içinde 8Gb ram ve Windows 10 var keşke 12 GB olsa çok demedim çokta öneli değil ama PC çok yavaşsa ya da size yavaş geliyorsa 12 yapabilirsiniz.

Hocam bende kötü sistemim var içinde 8Gb ram ve Windows 10 var keşke 12 GB olsa çok demedim çokta öneli değil ama PC çok yavaşsa ya da size yavaş geliyorsa 12 yapabilirsiniz.
8 GB yine kabaca iyi Hocam. 4 GB çok sakat. Bir de paylaşım yiyor birazını. Lubuntu kurmuştum o bile bazen kasıyordu. 8 GB DDR4 RAM'i kampanyalar ile 530'a bir şekilde getirebiliyorum. Micron marka. Benim için az hatırı sayılır performans artışı olsun para çok önemli değil yine.

8 GB yine kabaca iyi Hocam. 4 GB çok sakat. Bir de paylaşım yiyor birazını. Lubuntu kurmuştum o bile bazen kasıyordu. 8 GB DDR4 RAM'i kampanyalar ile 530'a bir şekilde getirebiliyorum. Micron marka. Benim için az hatırı sayılır performans artışı olsun para çok önemli değil yine.
O zaman dediğim gibi PC yavaşsa 12 Gb yapın para önemli değilse hatta madem para önemli değil daha iyi PC alın

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı