4 GB tümleşik laptopa 16 GB RAM takma

Selman Akkaya

Hectopat
Daha fazla  
Lenovo Ideapad 3 15ITL6 82H80250Tx kullanıyorum 4 GB tümleşik + 4 GB RAM (3200 MHz) bulunuyor. Laptopa 16 GB RAM takılabiliyor mu? Takılabiliyorsa RAM önerebilir misiniz link atıp?

Son düzenleyen: Moderatör:

8 GB takabilirsiniz hocam o çıkarılabilir slota. 4+8 = 12 GB RAM olarak. CPU-Z programını indirin. SPD kısmına girip en alttan RAM'in kaç V olduğuna bakıp aynı voltaja ve özelliklere sahip 8 GB RAM alıp takabilirsiniz. Veyahut o bölümü bize atın biz bulalım.

Gömülü RAM CPU-Z ile gözükmez. Linkteki program ile görebilirsiniz. Yanına 8 GB daha yeterli olacaktır.

Acer Swift 3'te aynı durumu yaşadım. Acer web sitesinde maksimum desteklenen bellek miktarı 12 GB yazıyordu. 16 GB'lık modülü taktım ve şu anda toplam 20 GB bellek ile cihazı sorunsuz kullanıyorum.

Bende de aynı şekilde 4 GB gömülü + 4 GB sokette idi. Aldığım RAM: Kingston KVR26S19D8

Teşekkürler ama sormamın nedeni orada maksimum 12 GB diyor ama 16 GB RAM takıp ta kullananlar vardı resimde gördüğünüz gibi.

Hocam ben 8 GB RAM almaya karar verdim bana RAM bulabir misiniz CPU Z de SPD kısmı açılmıyordu ben de AIDA64 programından buldum RAM özelliklerim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220803-202038.jpg
    62,6 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleyen: Moderatör:
Micron çip olduğu için Crucial daha iyi tercih olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…