4. nesil işlemci tavsiyesi

490012

Decapat
Selam. Intel i5 4440 işlemci ile RX550 ekran kartı kullanıyorum ama özellikle FPS oyunlarda işlemcimin yetmediğini görüyorum. Sistemi komple yenileyemediğim için de sadece işlemci yükseltmesi yapmak istiyorum. 4 nesil işlemcilerden gözüme i7 4790K'yı kestirdim ve almak istiyorum. Acaba bu işlemciye geçtiğimde değer mi ve bunun yerine k olmayan 4790 veya daha düşük bir 4.nesil işlemci alsam da işimi görür mü? Bilenlerden yardım bekliyorum.

4 bakır borulu kule tipi hava soğutman var mı? Yoksa işlemciye yük bindiren oyunlarda ısnma sorunu meydana gelir.

Overclock yapamaz o anakartla. K için fazladan para vermesine gerek yok.
4770-4790 işinizi görür.

Dostum söyle bir şey var kafama takılan. 4790 ile 4790K'yı karşılaştırdığımda k daha performanslı gözüküyor karşılaştırma sitelerinde. Özellikle tek CPU performansında. Bu K'nın OC'siz hali ise onu almak istiyorum çünkü OC'siz bile fark çok gözüküyor. Yine de karşılaştırma sitelerindeki kıyaslama neye göre yapıldı bilmiyorum.
4 bakır borulu kule tipi hava soğutman var mı? Yoksa işlemciye yük bindiren oyunlarda ısnma sorunu meydana gelir.
Hayır yok ama satıcıların kimisi soğutuculu da satıyor onları almayı düşünebilirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videodaki yorumlarına bakılırsak fiyat farkı az ise 4790k alınabilir. Eğer fazla ise birkaç FPS için değmez. RX550 ile kullanıyorsunuz ve pek bir performans uçurumu yaşamazsınız o yüzden pek masrafa gerek yok.

Hocam aynı işlemciyi 570 ile kullanıyordum çok az darboğaz vardı. Sizde olacağını sanmıyorum. RAM'den dolayı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…