Çözüldü 4 pin kasa fanı PWM modunda çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Max Rockatansky

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni anakart aldım, MSI B550M Pro-VDH Wi-Fi, anakart üzerindeki SYS_FAN yuvalarından birine takılı 4 pinli kasa fanım var, çalışma ayarlarını CPU sıcaklığına bağlı olacak şekilde PWM modunda ayarlıyorum BIOS üzerinden, BIOS içindeyken o ayarlara uygun çalışmaya başlıyor daha sonra sistem açıldığında otomatik olarak 800-850 RPM arasına kilitleniyor fan ve işlemci sıcaklığı ne olursa olsun asla değişmiyor. BIOS ve bütün sürücüler güncel, sistem Windows 10. Dragon Center üzerinden falan uğraşmak istemiyorum direkt BIOS üzerinden halledeyim bitsin kafasındayım, var mı bir fikriniz neden olduğuna dair?

Not: BIOS pilinden şüphelendim başta çünkü anakartı sisteme ilk monte edip çalıştırdığımda BIOS saati yanlıştı fakat sonra güncelleyince düzeldi ve sistem dün gece boyu kapalı olmasına rağmen açtığımda BIOS saatinde sorun yoktu, zaten işletim sistemi açılıp kendine gelene kadar da fan düzgün çalışıyor, Windows 10 kendine gelince fan direkt sabitliyor kendini, arkada fan ayarlarını değiştiren bir program olabilir belki bilemiyorum ama hiç yüklemedim o tarz bir program.

Dragon Center arkada otomatik ayar yapıyormuş sistem açılınca, çözüm yazmanıza gerek yok, yeni fark ettim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…