4 pinli telefona 3 pinli batarya takmak

Mamistv1

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600
RX 7800 XT
16 GB DDR5 5600 MHZ Goodram
1 TB M2 SSD Goodram
1 + 1 TB 3,5 HDD Wd Blue ve Segate.
750W 80+ THERMALTAKE
C15 RAMPAGE soğutucu

Samsung A30S
Meslek
Mağaza sahibi
Geçen gün oğlumun telefonunun bataryası bozulduğu için bende evde daha eski bir cihaza ait telefonun bataryasını oğlumun cihazına taktım ve sorunsuz çalışıyor şu anda bu mesajı o cihazdan yazıyorum yaklaşık 2 saattir kullanıyor ve bir sıkıntı olmada ama bataryayı takarken gözüme çarpan bir detay oldu: Telefon üzerinde batarya girişi için 4 pin vardı benim taktiğım bataryada ise 3 pin vardı + pinini telefonun + pinine, - pinini telefonun - pinine ve üzerinde bulunan data pinini telefondaki data girişine taktım ama diğer PIN'i batarya üzerinde olmadığı için takmadım ve internette araştırmaya rağmen o pinini ne işe yaradığını bulamadım. O pinini işlevi nedir? Takmazsak ne olur? Sizce bu durum zararlı mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tip şeyleri İngilizce şekilde araştırmak daha iyi. Quora'da bulduğum bilgiye göre 4 pinli bataryalarda 4.pinin farkı bataryanın sıcaklığı kontrol etmesi ve aşırı ısınmadan koruması. Çok ağır işler yapmazsanız ve mümkün olduğunca şarj ederken kullanmazsanız bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

Bu tip şeyleri İngilizce şekilde araştırmak daha iyi. Quora'da bulduğum bilgiye göre 4 pinli bataryalarda 4.pinin farkı bataryanın sıcaklığı kontrol etmesi ve aşırı ısınmadan koruması. Çok ağır işler yapmazsanız ve mümkün olduğunca şarj ederken kullanmazsanız bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

Daha yeni fark ettim şarj bir anda 73'ten 0'a düştü şu anda hala 0 da ve şarjda olmamasına rağmen telefon kapanmadı yaklaşık 20 dakikadır yüzde 0 da bu da o pin ile bir alakası var mıdır?

Daha yeni fark ettim şarj bir anda 73'ten 0'a düştü şu anda hala 0 da ve şarjda olmamasına rağmen telefon kapanmadı yaklaşık 20 dakikadır yüzde 0 da bu da o pin ile bir alakası var mıdır?
Aslında bununla bir alakası olmaması lazım. Çünkü 3 pinli bataryalarda da BSI (Batarya Durum İndikatörü) bulunur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı