4 Saat PC başında oturmak göz bozulmasına sebebiyet verir mi?

Xenglossy123

Hectopat
Daha fazla  
Sınavlardan dolayı 3-4 saat çalışınca gözüm ağrıyor bozulmasından korkuyorum ne yapabilirim?

5 yaşımdan beri günde minimum 8 saat kullanıyorum bir şey olsaydı bana olurdu korkma hiçbir şey olmaz bünyen alışık değildir.

Bende 2 yaşından beri çaq!

Dalga geçmiyorum liseyi açıktan okudum 4 yıl gitmedim okula sadece PC oynadım, araba kullanmasını bildiğim için şoförlük falan düşünüyorum meslek olarak o yüzden hiç rahatımı bozmadım. Yani çok ideal bir yaşam tarzı değil ama babam memur ve evin sahibi biz olduğumuz için hiç sıkıntı yaşamadım.

Sürekli ve uzun süreli olarak belli bir yere bakmak gözü yoracaktır. Göz bozulmasına doğrudan sebebiyet vermese de dolaylı olarak belki gözünüzün genetik olarak bozulacağı varsa da süreci hızlandırır.

Ama genetik olarak bir problem yoksa bilgisayarın göz bozacağını sanmam.

Genelde göz yorulması, göz kuruluğu vb. durumlara sebebiyet verir. Ama gözü bozmadığına dair araştırmalar vardı.

Sınavlardan dolayı 3-4 saat çalışınca gözüm ağrıyor bozulmasından korkuyorum ne yapabilirim?

5 yaşımdan beri PC oynuyorum şu zamana kadar gözlerim bozulmadı sabah 11 de açıyorum akşam 3 gibi kapatıyorum.

Gözünde yanma hissi vs. de oluyor ise göz doktoruna git. Göz kuruluğun olabilir. Göz damlası yazıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…