4 Saatten fazla uyuyamamak

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar arkadaşlar. Malum karantina döneminden dolayı günlük hayatımız tamamen değişmiş durumda ve bu yüzden uyku düzenimden günlük aktiviteme kadar her şey değişti.

Normalde en geç 3-4 gibi uyuyup ertesi gün 11-12 gibi uyandığım benim için ideal bir düzenim vardı. Eve kapanmayla birlikte bu saatler sabah 5-6-7 derken ramazanın gelmesiyle birlikte sabah 10-11 gibi uyuyup 8'de iftar saatiyle uyanmaya kadar aşırı şekilde bozuldu.

Yetmezmiş gibi bundan 1 hafta önce ilk olarak 12'de uyuyup 2'de kalktım. Ertesi gün yine aynı şekilde 12'de uyuyup 3 civarı kalktım ve burada iyice bozulduğundan dolayı bir şekilde uyku saatimi geceye alabildim. Buraya kadar iyi hoş ama şu an gece 1-2 civarı uyuyup 2 saat sonra kesinlikle kalkıyorum. Lavaboya uğrayıp 5 dakika içinde geri yatıyorum fakat 2 saat sonra tekrar uyanıyorum. Daha sonrasında minik minik uykular şeklinde 8’e kadar durup ardından tam olarak uyanıyorum.

Bu durum yüzünden günlerdir gözlerimin içi yanıyor, halsizlikten gün içinde oyun dahi oynayamıyorum ve reflekslerim yavaşlıyor. Tahammülsüzlük ve daha agresif bir tavır sergileme eğilimindeyim.

Denediğim şeyler 4-7-8 taktiği, gece ballı ılık süt içmek, gün içinde yorucu fiziksel aktivite yapmak, uyku öncesi egzersiz fakat hiçbiri işe yaramadı. 1-2 gün içerisinde doktora gideceğim, gitmeden önce sizlerin de bir tavsiyesini almak isterim.

Daha önceden de yaşadığım uyku sorunu;

Son düzenleyen: Moderatör:
Yokmu bi yolunu bilen bende tıpatıp aynı sorundan muzdaribim

@erennkanatt kardeşim kimse bir şey yazmamış ama ben çözdüm derdimi.

Günlerce uykusuzluktan ağladıktan sonra bir şekilde uyku saatlerini geceye alman gerekiyor, yani ne yap et 2 saat de olsa gece uyu gündüz ayakta kal. Gündüz çok uykun gelirse 1-3 arası kestir, 3’den sonra katiyyen uyuma.

Uykuları geceye aldıktan sonra doktora göründüm, yan etkisi uyku olan anksiyete alerjisine verilen bir ilaç verdi. Bu ilacı yatmadan bir saat önce ortadan ikiye kırıp yarısını almamı söyledi. O gece 7 saat uyudum ve yalnızca bir kere su içmeye kalktım, onda da uykudan suyun yolunu bulamadım. Ertesi gece 6 saat sonra 7 derken şimdi gece 1-2 gibi yatıp sabah 9-10 gibi uyanıyorum.

atarax

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…