4 seneyi boşuna heba etmek

Binadan devşirme üniversiteler yaparlarsa sonucu da bu olur. Adam mezun olduğu bölümle ilgili hiçbir fikri yok öyle 4 sene geçirmiş kafasına göre, naylon staj yapmış, proje yapmamış... Böyle çok adam var üniversite bitiripte niteliksiz olan, sırf okula ortam olduğu için giden. İyi bir üniversitede okur, yabancı dil öğrenir, kendini geliştirirsen bütün kapılar açılır iyi derecede Fransızca, İngilizce vs. bilipte işsiz kalanı görmedim henüz.

O zaman bilgisayar programcılığı okursam pişman olur muyum?

Eşit-ağırlık ve sözel gibi bölümlere karşı bu kadar ön yargılı olmanız bana çok saçma geldi. Birçok tanıdığım bu bölümlerden mezun olarak çok iyi yerlere geldi. (Mühendislik son sınıf öğrencisiyim.)

Ayrıca üniversiteyi sadece size iş kapılarını açan bir anahtar gibi bakarsanız hayatta zaten kaybedersiniz. En basitinden üniversite hayatınızın geriye kalan 60 yıllık kısmında, toplum içinde ki statünüzü belirler ve bu statünün size nasıl kapılar açacağını bilemezsiniz.

Bir örnek vermek gerekirse; bir stajımda birkaç gün CİMER'den gelen şikayetler ile ilgilenmiştik. Belki çok doğru bir şey değil ama şikayetlere nasıl cevap yazılacağını şikayetler ile nasıl ilgilenileceğini konusunda karar verilirken ilk bakılan şey şikayeti yazan kişinin eğitim durumuydu.

Bakın haklısınız ama bu ülkede çoğunluk sözel ve eşit ağırlık seçiyor. Buda iş bulmayı zorlaştırıyor. İş bulamayınca fabrikalarda eğitimli işçi olarak çalışılıyor. Ülkede fazla insan olduğu için değersiz. Birşey ne kadar fazlaysa o kadar değersizdir.

Doktor ve mühendislik artık klişeleşmiş her kesin istediği ve test çözerek yapabildiği bir meslekler ama burda ders değil beyin önemli. Ben İstihbarat çalışanı olmak için bütün çabalarını ortaya koyacağım. Anadolu Lisesindeyim İngilizcem B1 ama ben B2+ yapmaya çalışıp ardından kendimi geliştirip MİT'e(hayalimin) peşinden koşacağım. Onun dışında illa MF seçen kazanmıyor. İstesem EA okuyup Hukukçu olurum içeride çok tanıdığım var.

İş garantisi olan bölümü seçmek bana her zaman mantıksız gelmiştir,hayatımda en istemediğim mesleklerden biri olan doktorluk mesela iş garantisi varmı var fakat ben istemediğim bir işi yaparsam nasıl başarılı bir doktor olabilirim ?
Size önerim istediğiniz bir bölüm seçip en az 2 yabancı dil öğrenmeniz ve lisansla sınırlı kalmayıp en az yüksek lisans yapmanız olacaktır.

10 yıllık öğretmenim. 16 yıl kesintisiz okudum,üzerine kpss derdi hepsini geride bıraktım. Mesleğim hoş,güzel. Severek yapıyorum. Şu an ki aklım o zaman olsa,yani meslek sahibi olmak için yıllarca oku zart sınavına gir zurt mülakatına katıl uğraşacağımı bilsem bir işte çırak olarak yetişmeyi tercih ederdim sanırım oto tamirciliği olurdu o da. Neden mi? İnsanlar bozuk zihinlerini tamir ettirmemek için çırpınırken araçlarında tek bir takırtıya tamirciye koşuyorlar. Ve aracı tamir etmek insan kafasını tamir etmekten o kadar kolay ki...
Konuyla çok alakasız oldu bu. Moderatör arkadaşların insafına kaldım . Her zaman yazılım taraftarıyım. Ayrıca hayallerin de önemli. Hayallerinin peşinden koş.

Hocam 10 senelik öğretmensiniz. Dile kolay 10 sene. Hayallerimin peşinden koşmam gerekiyor. Vay be.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…