4 Slota RAM takınca Debug Led 55 hatası

a.halil

Hectopat
Daha fazla  
Tek modül 8 GB RAM kullanıyordum. Bu gün aynısından 3 tane daha RAM aldım, taktım ama bilgisayar açılmadı. Debug Led 55 numaralı hata kodunu gösterdi. Araştırdım RAM okunmadığından dolayıymış. Söküp eski haline getirdiğimde çalıştı. Sorun neden kaynaklanıyor?
Soracak olan arkadaşlar için RAM'lerin hepsi birebir aynı.

Tek modül 8 GB RAM kullanıyordum. Bu gün aynısından 3 tane daha RAM aldım, taktım ama bilgisayar açılmadı. Debug Led 55 numaralı hata kodunu gösterdi. Araştırdım RAM okunmadığından dolayıymış. Söküp eski haline getirdiğimde çalıştı. Sorun neden kaynaklanıyor?
Soracak olan arkadaşlar için RAM'lerin hepsi birebir aynı.
Hepsini birden takma. Bendede aynı sorun var teker teker takıp açmayı deneyebilirsin.

Hepsini birden takma. Bende aynı sorunu yaşadım. RAM' leri teker teker takıp açmayı deneyebilirsin.

Hepsini birden takma. Bendede aynı sorun var teker teker takıp açmayı deneyebilirsin.
Tek tek de denedim. Olmadı. Acaba yeni aldığım ramlarden biri mi bozuk dedim. Baktım yok hepsi sağlam.
Arıza çıkaran RAM'i başka slotta deneyin.

Eğer RAM çalışırsa 4. slot arızalıdır.

Eğer RAM çalışmazsa, RAM arızalı demektir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı