4 TB HDD Kullanılamıyor

bekir turan

Kilopat
Yer
KONYA
Daha fazla  
Meslek
Basın - Medya
Bugün yeni 4 TB disk aldım.

Ne yaptıysam aktif edip kullanamadım. Anakartta görüyor. Bana yardımcı olabilecek birisi var mıdır?
Minitool Partiiton Wizard programıdan da görüyor, işlem yapıyorum fakat diski kullanamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ürünü bugun geri iade için kargoladım. Disk bildiğiniz ölü.

Sıfır ürün olarak aldık ama sanki işte başka bir iş var gibi.. Konya'da bulunan toptancıda gittim aldım,
direk 4 TB olarak da görüyor.. İadesi de yapılırsa sorun kalmayacak.. İlgilenen herkese teşekkürler.
Klasık yöntemler ve tavsiyeleri deniyorum olmuyor. Bu görsel olayı net anlatıyor sanırım.
Sıfır ürün ve durum bu.

ST4000DM005'den anladığım Seagate 4 TB HDD kullanıyorsunuz. Resmi sitesini incelediğimde kendileri de zaten 2 TB'ın ötesinde diye bir sayfa açmışlar.

Beyond 2 TB

-Bu sitede DiscWizard programı var bir onu dene.
-''Windows Vista ve daha yenisi 3 TB önyüklemesi için Windows ve Vista doğal desteği sadece UEFI BIOS sistemlerinde ve GPT bölümleriyle sağlanır.'' HDD'de işlem yapabiliyorsan ve GPT değilde MRB ise GPT'ye çevirmeyi bir dene.
- Aramada diskmgmt.msc yaz / Aramada çıkan konsol belgesine sağ tıkla admin olarak çalıştır / Çıkan sayfada soldan hdd yi bul ve sağ tıkla GPT olarak biçimlendir.

2 TB ve üzeri MBR olarak bütün şekilde kalamıyormuş (32 bitte 1 TB ) GPT yaparsan çözülür sorunun diye ümit ediyorum.

Disk arızalı görünüyor. Servise gönderin.
Bu çözümün konudaki sorun ile hiçbir alakası yok.

Ürünü bugun geri iade için kargoladım. Disk bildiğiniz ölü.

Sıfır ürün olarak aldık ama sanki işte başka bir iş var gibi.. Konya'da bulunan toptancıda gittim aldım,
direk 4 TB olarak da görüyor.. İadesi de yapılırsa sorun kalmayacak.. İlgilenen herkese teşekkürler.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…