4 TB HDD önerisi

Bir zamanlar WD Gold HDD'ler vardı piyasada, SATA 3 SSD performansı veriyordu. İçinde helyum gazı vardı, 7200RPM dönüş hızı, 256MB önbellek ve çift okuma yazma kafası vardı. Onlar nereye gitti kim bilir. 430 MB/s hız veriyorlardı sanırım. Önbellekleme hızıyla 1 GB/s falan.

Depolama amaçlıysa sizin önceliğiniz uzun ömürlü olmasıdır. Performansı sonradan gelir. En az sorun çıkartan markaların başında Hitachi gelir. Daha sonra Toshiba, WD, Samsung, Seagate vs.
Yani önbellek ve rpm fazla takmayın.
İnternette kullanıcı yorumlarına bakıp en az sorun çıkartan ürün serisini öğrenip ona göre karar vermelisiniz.
Peki sata3, 6 gigabit destekliyorsa nasıl 1 gigabayt aldılar?

Son düzenleme:
Hangisini sipariş edecektiniz?
Bir de tam olarak ne için kullanacaksınız diski?
Karar veremiyorum Güvenebilsem n11dekini alırım. Evet şimdi cevap vermişler ve yanilenmiş diskmiş maalesef n11deki. :/ Mecbur amazondan alacaz. Ama amazon da yenilenmiş olabilir. Çünkü aynı 4tb li ürünlerin bin tl üzerinde olanları da var. :/

Amazondaki yorumlara bakarsanız onlar da yenilenmiş diskler.

Amazondaki yorumlara bakarsanız onlar da yenilenmiş diskler.
Amazon canlı sohbetten sordum. Hayır bizde müdail ürün olmaz sıfır bunlar dediler. Eğer testlerde yenilenmiş olduğunu anlarsanız iade edebilirsiniz dediler. Bu arada hangisinin altında yazıyor? Yorum yok görünüyor hepsinde.

WD marka olan. Linkini atmışsınız. Fotoğraf aşağıda.

Dosya Ekleri

• Screenshot_9.png
    92,4 KB · Görüntüleme: 42
WD marka olan. Linkini atmışsınız. Fotoğraf aşağıda.
Haa ok. Ondan zaten o yüzden vazgeçtim. Çok fazla kötü yorum var ve 5400rpm miş zaten. O yüzden toshibalar arasında kaldım zaten. n11deki seagate de yenilenmiş ürünmüş o yüzden ondan da vazgeçtim mecburen...
Bir tane de 5tb toshiba buldum. Şu: Toshiba 5TB
Eğer bu da sıfırsa bunu alayım diyorum. Ancak bunda da lowspın yazıyor. Yani düşük hızda dönüyr galiba diski. İlla insanı kararsızlığa sürükleyecek bir falso bir soru işareti olacak zaten.

Rpm ve önbelleği fazla takmayın.
Daha önce de belirttiğim gibi size uzun ömürlü bir disk lazım; performans arka planda kalabilir.

Ben şu diskleri seçtim. Sizin bütçenizde bunlar iyi. Hitachi olan çalışırken ses çıkartabilir, normaldir. Ama en sorunsuz marka da Hitachi'dir. Onun dışında Toshiba p300 modeline de sıcak bakıyorum.

Diskler.

Gerçek zamanlı dosya yazma/okuma testlerinde önbellek ile 1 GB/s vuruyor. Devamlı okuma süresi ise 430 MB/s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…