4 TB. M.2 SSD önerisi

Bütçe
0-17000

J3Lade

Decapat
Daha fazla  
Anakart
ASRock B650 Pro RS AM5 ATX
Herkese selamlar, yaklaşık bir yıl kadar önce bir hazır sistem satın aldım. Sistemde Corsair MP600 Pro nh 1TB SSD mevcut fakat 1 TB olduğu için yetmemeye başladı. Bende 4 TB bir M.2 SSD eklemek istiyorum. Bunun için önerilerinize ihtiyacım var ve birkaç soru yöneltmek istiyorum. Alacağım M.2 SSD'yi gen5 slotuna şu an kullandığımı diğer slota takmak istiyorum. Soğutucu braket almam gerekir mi? Braket aldığım takdirde bir işlem yapmam gerekir mi? ( yanlış değilsem ya SSD üzerindeki ya da anakart SSD yuvasındaki soğutucu pedleri söküyorlardı. Yanlış hatırlıyor olabilirim ama böyle bir muhabbet var gibiydi. ) ASRock B650 Pro RS anakart kullanıyorum. Hava akışını merak ederseniz diye de; kasamın önünde 360mm sıvı soğutma mevcut. Kasanın üst tarafında 2 arka tarafında 1 adet fan var egzoz görevi görüyor. Ortalama 17k bütçem var. Ağırlıklı olarak Corsair, Samsung vb. herkes tarafından bilindik markaları seçmeye özen gösteriyorum.

Yanlış anlamazsanız amaç sadece oyun oynamak için depolama ise çok gereksiz masraf yaparsınız ve bence amaç ne olursa olsun 4TB gibi bir SSD almak çok mantıksız geliyor 2TB hatta ekstra 1 TB bile alsanız yeterli olacaktır.

%80 oranında oyunlar için düşünüyorum hocam. Oyunlardan dolayı hafıza dolmayı başladı. Sonra indirir oynarım deyip siliyorum. Artık güya geri yükleyeceğim dediğim oyunların adını unuttum. Biraz da geleceğe yatırım için 4 TB düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…