Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Arkadaşlar Google Drive'da 2TB dosyam var ve hepsini indirip fiziksel olarak yedeklemek istiyorum. Bunu yapabilmem için 4TB taşınabilir SSD almak istiyorum. Öneriniz var mıdır?
o attığınız hdd hangisine giriyor ? eğer bu kadar kısa ise boşuna ssd bakmışım hep gerçekten. bide bunun gerçek değeri nedir ? yani yazandan çok gerçekten 2 tb dosyayı atarken bilgisayarın harcayacağı şekilde.
Hocam bu sonuçlar dosya boyutunu indirme hızına bölünce çıkan sonuçlar. Bu Hdd hagisine giriyor? Şöyle ki usb ye dosya atarken mesela dosya indirme hızı biraz düşer sonra tekrar normale döner onun gibi durumlarda belki 1-2 saat oynama yapabilir internette cihazın okuma yazma hızları 130 MB/s gözüküyor fakat daha önce deneyimlemediğim konuda sızlere kesin bir yanıt veremem. Şöyle bir şey aktarayım, 128gb usb belleğime ( 80mb/s okuma yazma hızına sahip ) bilgisayarımdaki 73gb lık bir dosyayı K/Y yaptığımda 1 saat 15dk sürüyor ve dosya aktarım hızlar 40mb/s ortalama ve dosyadan dosyaya 5mb/s lik geçiş hızı dolayısıyla olduğunu düşündüğüm düşüşler oluyor fakat genel ilerleyiş 40mb/s. Yani bu seneryoya göre sizin dosya aktarmanız 30 saat kadar sürebilir en kötü durumda. Ayrıca 8k ve 4k 60kare/saniye videoları hdd üzerinden oynatacak olursanız takılmalar olabilir.
Biraz önce Chatgpt'ye sordum ve şu cevabı yazdı,
1. Aktarım Hızı (Gerçekçi Değerler)
Taşınabilir 2.5" HDD'lerde genelde USB 3.0 arayüzü kullanılır. Teorik olarak 5 Gbps olsa da gerçek dünyada:
Gerçek yazma hızı: 80 – 120 MB/s arası (çoğu disk 100 MB/s civarında yazıyor)
2. Dosya Tipi ve Sayısı
Büyük, tek parça dosyalar: Daha hızlı yazılır.
Küçük binlerce dosya: Yazım hızı ciddi oranda düşebilir (örneğin 60–80 MB/s'ye kadar).
3. Diskin Doluluk Durumu
Disk doldukça yazma hızı düşebilir (özellikle %80 üzeri dolulukta).