4 ve 8 GB RAM'i birlikte çalıştırmak

Pentium G4560

Kilopat
Merhabalar anakartım MSI H110M PRO-VD, 2 adet RAM slotu var.

8 GB DDR4 2133 MHz var halihazırda sistemimde takılı.

Yanına bir 4 takıp 12 yaparak 8 GB sınırlarında gezen oyunlarda RAM drop'undan kurtulmak istiyorum. Ama bazı konularda 4+8,4+4+4 gibi kombinasyonlar çalışmaz gibisinden yazılar gördüm. Aklıma daha çok takıldı bu yüzden. 8+4 çalışır mı fikirlerinizi alabilir miyim?

Yanına bir 4 takıp 12 yaparak 8 GB sınırlarında gezen oyunlarda RAM drop'undan kurtulmak istiyorum. Ama bazı konularda 4+8,4+4+4 gibi kombinasyonlar çalışmaz gibisinden yazılar gördüm. Aklıma daha çok takıldı bu yüzden. 8+4 çalışır mı fikirlerinizi alabilir miyim?
Şu konuya göz atmanızda fayda var. Tavsiyem aynı RAM'den bir tane daha alıp 8+8 yapmanız.

Çalışmasına çalışır dostum da ram dropları genellikle dual channel konusuyla alakalı oluyor. Ama dediklerine katılıyorum +8 GB daha mantıklı.

Yanlış Bilgilendirme

Ekstra olarak belirtmek istedim. "8+4" çift kanal çalışmaz. O yüzden çift kanal ve tek kanal arasındaki farka aşağıdan göz atabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer bakmadıysanız, 6:54'den sonraki açıklamaya göz atabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şahsi görüşüm 4 alacağınıza 8 alın en azından ileride tekrardan 4'ü çıkarıp 8 takmak zorunda kalmazsınız.
8X2 16 gb epey bi süre yetecektir.
Şu konuya göz atmanızda fayda var. Tavsiyem aynı RAM'den bir tane daha alıp 8+8 yapmanız.
Çalışmasına çalışır dostum da ram dropları genellikle dual channel konusuyla alakalı oluyor. Ama dediklerine katılıyorum +8 GB daha mantıklı.

Teşekkürler yorumlarınız için arkadaşlar. Elimdeki parayı daha farklı değerlendireceğim için 16 değilde 12 yapmak istiyorum. İşimi görür sanıyorum.

Frekans tutdugu sürece bir sıkıntı olmaz bende 775 pin anakarttimda 4-2-4-2 olarak kullanıyorum 12 GB her türlü işimi görüyor

Bire bir aynı modelden alacağım hocam teşekkürler.

Ekstra olarak belirtmek istedim. "8+4" çift kanal çalışmaz. O yüzden çift kanal ve tek kanal arasındaki farka aşağıdan göz atabilirsiniz.

Eğer bakmadıysanız, 6:54'den sonraki açıklamaya göz atabilirsiniz.

Teşekkürler ilginiz için. Attığınız videoyu izledim fark inanılmaz geldi bana. Ama şuan için bir 8 daha almak ayırdığım bütçeyi köreltecektir. Bu farkı izledikten sonra çok kararsız kaldım açıkçası 😄

RAM'ler arasında uyum sorunu olmaz ise çalışırlar, birçok kullanan var. Hatta 4 GB'lık kısmı flex mode ile dual channel olarak çalışıyor. Tabii 8+8 dual channel performansı alamazsınız. Almışken 8+8 alıp keyfinize bakın bence.

Flex mode olayını açar mısınız biraz? Baktığımız zaman benim asıl istediğim droptan kurtulmak. Çift kanalın daha iyi performans verdiğini arkadaşın attığı videoyla bariz anladım zaten ama atıyorum BF5 oynarken RAM sürekli sınırda gezdiği için FPS 90 dan 25e düşüyor. 12 GB yaparsam çift kanaldan faydalanamasam bile bu ve benzeri oyunlardaki droptan beni kurtarır diye umuyorum. Yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.

Aynı Anakart ile aynı sizin yaptığınız gibi denedim sistem kararsız çalışıyor aynı marka olmasına rağmen bu yüzden önermem, Elimde o anakart ile kullandığım Crucial marka 2133 hızın da 8gb bellek var işinize yarar ise satabilirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı