4 Way-SLI ve Crossfire Mantıklı Mı?

Daha fazla  
Yeni ekran kartlarında SLI yapmak mantıklı mıdır mantıklı ise kaça kadar yapılmalıdır? Şu anki Anakartlar 4 WAY-SLI ve Crosffire desteklemekte.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni ekran kartlarında SLI yapmak mantıklı mıdır mantıklı ise kaça kadar yapılmalıdır? Şu anki Anakartlar 4 WAY-SLI ve Crosffire desteklemekte.
Eğer SLİ yapmak istiyorsan yapabilirsin fakat çoğu oyunda SLİ desteği ya çok iyi değil ya da hiç yok SLİ'a vereceğin parayla bir tane güçlü kart alman daha mantıklı.

Ekran kartına göre değişir çünkü her oyunda SLI-Crossfire desteği yok. Örneğin 2 tane 960 yada 1 tane 980 alma seçeneğin var Mass Effect:Andromeda oyununda SLI olmadığından tek 960 çalışır ve diğer seçeneğe göre düşük FPS alırsın ama Witcher 3 gibi SLI desteği olan oyunda 2 960 daha iyi performans verir. Yani bütçe sınırlı ise 2 tane düşük ekran kartı yerine 1 tane iyi ekran kartı daha mantıklı ama sen diyosan bende 20.000 TL bütçe var alırsın 1080 Ti yaparsın SLI desteklenmeyen oyunda iyi performans alırsın desteklenen de çok iyi performans alırsın.

Bu tür işleri Extreme kişiler yapar. Mantıklı mı, para varsa muhtemelen. Zaten mantıksız olsa bu tür bir şeyi yapan olmazdı. Ancak şu anki Pascal mimarili ekran kartları stabil bir şekilde çalışma kaydıyla ikili SLI destekliyor. Üçlü ya da dörtlü de yapabilirsiniz elbette ancak ikiliye oranla daha kararsız yapıda çalışırlar (Sadece Pascal mimarili ekran kartları için konuşuyorum.) Ancak bu durum tahminimce AMD için geçerli değil. AMD'de hala dörtlü CF yapsanız bile stabil olarak çalışır sanırsam.

Tabi bu demek değildir ki SLI ya da CF tamamen iyidir. Bazı oyunlar desteklemez, bazı oyunlarda daha fazla performans yerine tek karttan daha az performans verir. Ayrıca, bu tür bir durum için elinizde SLI ya da CF ekran kartlarını kaldırabilecek bir işlemciye, SLI veya CF desteği olan bir anakarta ve bu ekran kartlarını rahat doyurabilecek bir de güç kaynağına ihtiyaç vardır.

Bu tür işleri Extreme kişiler yapar. Mantıklı mı, para varsa muhtemelen. Zaten mantıksız olsa bu tür bir şeyi yapan olmazdı. Ancak şu anki Pascal mimarili ekran kartları stabil bir şekilde çalışma kaydıyla ikili SLI destekliyor. Üçlü ya da dörtlü de yapabilirsiniz elbette ancak ikiliye oranla daha kararsız yapıda çalışırlar (Sadece Pascal mimarili ekran kartları için konuşuyorum.) Ancak bu durum tahminimce AMD için geçerli değil. AMD'de hala dörtlü CF yapsanız bile stabil olarak çalışır sanırsam.

Tabi bu demek değildir ki SLI ya da CF tamamen iyidir. Bazı oyunlar desteklemez, bazı oyunlarda daha fazla performans yerine tek karttan daha az performans verir. Ayrıca, bu tür bir durum için elinizde SLI ya da CF ekran kartlarını kaldırabilecek bir işlemciye, SLI veya CF desteği olan bir anakarta ve bu ekran kartlarını rahat doyurabilecek bir de güç kaynağına ihtiyaç vardır.

İkiden fazlasında fazla performans alamacağımı sizin cevabınızdan sonra araştırdım.Fps farklarıda olsa çok küçük onun için fazla para harcamaya pek gerek yok. Teşekkür ediyorum!

Yapılan her şey mantıklı değil. Adrenalin manyaklarının yaptıkları mantıklı mı mesela? Değil. Zaten Pascal GPU'ların SLI desteği iki kartla sınırlı. Stabilite açısından da hep tek kart öneriyoruz.

Teşekkür ediyorum!

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı