4 yıldır termal macun değiştirmemek sorun olur mu?

• Konuyu başlatan LynC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 517

LynC

Attopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci;İntel Core İ5 10400f
Ekran Kartı;GTX 1660 SUPER
Ram;16 GB
Öncelikle herkese iyi günler başlıkta da belirttiğim gibi PC'yi alalı 4 yıl oluyor ve termal macun değişimi hiç yaptırmadım.
Ama sıcaklık değerleri yük altında ekran kartı Max 80derece işlemci Max 68 dereceye çıkıyor sizce iyi mi? Yaptırmaya gerek var mı?

Sıcaklık değerleri zaten iyi olan bilgisayarda 10 yıldan eski termal macunu değiştirdiğimde bile gözle görülür bir fark yaşamadım.

İşlemcinizin sıcaklık değerleri yük altında iyi gibi. Soğutucu blok toz içinde değilse boşuna termal macun değişimi yapmanıza gerek yok.

Soğutucu blok çok tozlanmışsa söküp temizleyin, fan yapraklarındaki tozları da alıp, termal macunu yenileyip ardından geri toplarsınız.

Sıcaklık değerleri zaten iyi olan bilgisayarda 10 yıldan eski termal macunu değiştirdiğimde bile gözle görülür bir fark yaşamadım.

İşlemcinizin sıcaklık değerleri yük altında iyi gibi. Soğutucu blok toz içinde değilse boşuna termal macun değişimi yapmanıza gerek yok.

Soğutucu blok çok tozlanmışsa söküp temizleyin, fan yapraklarındaki tozları da alıp, termal macunu yenileyip ardından geri toplarsınız.

Bloklarda herhangi bir toz yok.

Bloklarda herhangi bir toz yok.
O zaman bence işlemci kısmına ellemenize pek gerek yok. Yük altında yaklaşık 68 derece işlemci sıcaklığı ideal bir değer.

Ekran kartını çok zorladığımda 85'i görmüştüm.
Ekran kartınız için bakım düşünebilirsiniz. Yine de çok kötü bir değer değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı