4 yıldır yanlış numaralı gözlük kullanıyormuşum

2pacshakur

Hectopat
Arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bilemedim. 2018 yılında numaramdan dolayı gözlük değiştirmek zorunda kaldım fakat bana yanlış numaralı gözlük vermişler ve ben 4 yıldır yanlış numaralı gözlük kullanıyormuşum. Hukuki açıdan dava açabilir miyim?

4 yıldır gözlük numaran hiç ilerlemedi mi ?

Ne diye dava açacağınızı anlamadım.
Ayrıca gözlük numarası yanlışsa nasıl anlamadınız 4 sene boyunca? Gözünüzü o derecede yormak ciddi baş ağrılarına bile yol açar.

Herhangi bir dava açılsa bile uğraşıldığına değmez. Muhtemelen siz de unutursunuz ve 6 ayda askıya düşer.

Kesinlikle açın. Babam bir gözlük davasını kazanmıştı. Tabi bir sene sürdü dava.

Ne diye dava açacağınızı anlamadım.
Ayrıca gözlük numarası yanlışsa nasıl anlamadınız 4 sene boyunca?

Hocam annem için gittiğimiz doktorda öğrendim ben bunu kullandığım süre boyunca rahatsız etmedi uzun süre kullandığım için alışmışım demek ki böyle bir yanlış için neden dava açılmasın sonuçta bana bunu satan kişinin yanlışı değil mi?

Elinize hiçbir şey geçmez. Dava da açamazsınız.
Zira üzerinden 4 yıl geçmiş.
Mağazadan (elden) alınan bir ürünün bu gerekçeyle cayma süresi en fazla 1 yıla kadar uzayabilir.
Hiçbir hakkınız yok.

Kaynak : Yurtseven Hukuk Bürosu.

Teşekkür ederim hocam.

Teşekkür ederim hocam.
Bahsettiğiniz şey yukarda ki açıklamaya girmiyor yanlış tedavi ürünü vermekle eşdeğer nasıl farketmediniz hala anlamadım ama. Kesinlikle dava açabilirsiniz diye düşünüyorum fakat detaylı bilgi vermeniz gerekir açıkçası yani neye göre yanlış belki yazdığında 3 dü şimdi 3.5 oldu yıllar sonra mı farkettiniz ne zaman oldu numara neydi v.b. bilgileri vermeniz gerekiyor.

Bu mağdur olduğunuzu değiştirmez tabi ama hiç mi anlamadınız? Sonuçta doktorda numara ölçümü yapılırken gördüğünüz netlik ile gözlüğü taktığınızdaki netlik illa ki farklıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…