4 yıllık bölümde şehir değiştirmek mümkün mü?

subcriz

Hectopat
Daha fazla  
İzmir'den Afyon'un ilçesine okumaya geldim ve hiç beğenmedim. Nasıl geçiş yapabilirim başka bir şehre ve geçiş yapmak zor mu?

Eğer bölümünden memnunsan fakat şehir yani üniversite değiştirmek istiyorsan YGS'ye (Yatay Geçiş Sınavı) girmen gerekiyor. Aynı bölümü farklı üniversitede okuyabilmene olanak sağlıyor.

Derslerin uyuşması lazım. Bulacağınız üniversiteye bağlı.

Eğer bölümünden memnunsan fakat şehir yani üniversite değiştirmek istiyorsan Ygs'ye (yatay geçiş sınavı) girmen gerekiyor. Aynı bölümü farklı üniversitede okuyabilmene olanak sağlıyor.

Uşakta okuyan arkadaşım var bölümünden memnunum oraya geçişim zor olur mu?

Yatay geçiş ilk dönemin sonunda diğer ünilere bak istediğine başvur kabul edilirsen kaydın ile gidersin.

Ortalama ile mi oluyor yoksa sınavı mı var.

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalaması. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir. Hazırlık ilk yıl sayılmaz.

Ön lisans programları 4 yarıyıldan oluşur. Bu nedenle ön lisans programları arasında yatay geçiş yapacaksan ilk yarıyıldan sonra, son yarıyıldan önce bunu yapman gerekir. Lisans programları 8, 10 veya 12 yarıyıldan oluşur. Bu nedenle Lisans programları arasında yatay geçiş yapacaksan ilk 2 yarıyıldan sonra ve son 2 yarıyıldan önce bu geçişi yapmana izin verilir. Özetle lisansta 1. sınıf sonunda geçebilir, sonuncu sınıfa geldiğinde geçiş hakkın biter.

Haber kaynakları, sırasıyla:

Yatay geçiş ve dikey geçiş sistemi nedir?.

Tercih edilmeyen bir üniversite ise yani kontenjanı dolmadiysa benim not ortalamamın önemi oluyor mu gene girebilmek için?

Tercih edilmeyen bir üniversite ise yani kontenjanı dolmadiysa benim not ortalamamın önemi oluyor mu gene girebilmek için?

Üniversitenin istediği not ortalamasının üzerindeyseniz ve üniversite sizi kabul ederse girebilirsiniz. Üniversitenin inisiyatifine kalmış bir durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…