Rehber 4 yıllık Lisans bölümünden 2 yıllık Önlisans diploması almak

Makaleler
18
Yer
Şemdinli, Hakkari
4 yıllık bir Lisans bölümünün 4. yarıyılı tamamlandıktan sonra Önlisans diploması alınabilmektedir.
Bunun için herhangi bir kalınan bir dersin olması ve ortalamanın 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir.
Diplomanın üstünde "_____ Fakültesinin 4 yıllık ______ bölümünün ilk 2 yılını tamamlamıştır." yazar.
Önlisans diplomasını aldıktan sonra Lisans eğitiminden tamamen ayrılmış olursunuz.
Bu Önlisans diplomasını DGS ile Lisans Tamamlama için kullanamazsınız.
Bu diploma, KPSS Önlisans atamaları için kullanılabilir. Kendi alanınız ile ilgili kodlara başvuru yapamasanız da 3001 ve 9005 kodlu atamalara başvuru yapabilirsiniz.

Aklınıza takılan başka bir soru varsa yazabilirsiniz.

Lisans mezunu olunca Önlisans KPSS'ye girilse dahi atama yapılamıyor diye biliyorum. Bu konuda bilginiz var mı?

Lisans mezunu olunca ön lisans KPSS'ye girilse dahi atama yapılamıyor diye biliyorum. Bu konuda bilginiz var mı?

Lisans mezunu biri, ne ortaöğretim ne de ön lisans KPSS'sine girebilir. Bu böyle maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…