4 yıllık lisans mezunu astsubay olabilir mi?

Daha fazla  
4 yıllık lisans mezunuyum ve 23.07.2023 itibari ile KPSS sınavına girdim. Muhtemelen 66,5 alacağım, cevaplarımı kontrol ettim.
Subaylık için alım 70 puan istiyor, astsubaylara 2 yıllık ön lisans şartı koymuşlar ve KPSS taban puanı 60.
Ben subay yerine astsubay olabilir miyim? Sonuçta daha yüksek bir okul bitirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 yıllık lisans mezunuyum ve 23.07.2023 itibari ile KPSS sınavına girdim. Muhtemelen 66,5 alacağım, cevaplarımı kontrol ettim.
Subaylık için alım 70 puan istiyor, astsubaylara 2 yıllık ön lisans şartı koymuşlar ve KPSS taban puanı 60.
Ben subay yerine astsubay olabilir miyim? Sonuçta daha yüksek bir okul bitirdim.

Hocam sanırım okuduğuma göre P3 puan türünden 65 puan istiyor lisans KPSS'den eğer 65 küsur geleceğine inanıyorsan şansını dene derim.

Hocam geçen yıl subaylık için 70 taban puanı koymuşlar dış kaynaktan muvazzaf subay için personel temin sayfasından ön alım PDF'sini okudum şu an astsubaylık 60 puan tabii ki bu yılki alımlara göre değiştirmezlerse

Onun için ekstra bilgi belge sertifika öğrenim vs isteniliyor mu hocam. Yoksa dümdüz tercih yaparak sıralamayla vs girebiliyor muyuz?

Onun için farklı şartlar istenicektir elbet ama genel olarak KPSS ve öğrenim şartları eşit oluyor, sadece alımların açılmasını beklemek gerekiyor biraz nadir çıkabiliyor havacılık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı