4 Yıllık Monster deneyimim

Merhaba, ürün elime geçti. Ekranı tamir etmişler, ekran düzelmiş yani. Ama servisin birbirinden haberi yok demek ki sorun yok şimdilik bilgisayarım gayet iyi çalışıyor.

Merhaba, ürün elime geçti. Ekranı tamir etmişler, ekran düzelmiş yani. Ama servisin birbirinden haberi yok demek ki sorun yok şimdilik bilgisayarım gayet iyi çalışıyor.
Tak çıkar yapmışlardır belki de

Cihaz elinde. Dikkatli ve titiz kullanıyorsun hiçbir sorun sıkıntı yok işini görüyor. BIOS güncellemesini ne yapacaksın? Sorun yaşayanlar niyeyse hep Abra kullanıcıları

@gaptansamil Kullandığın ve sorun yaşadığın Monster laptopun modelini paylaşır mısın?

Evet MSI veya Asus gibi kaliteli değil. Parçaları Çin'den getirip burada yaptıkları laptop kılıfının içine diziyorlar üstüne Monster damgası vuruyorlar. Burada haklısınız. Bir diğer husus, kamera ve dış kasa kalitesi diğer laptoplara göre kötü. Burada da hak veririm ama 4 sene önce aldığınız cihaz ile şimdi satılan 9.Nesil laptopları karıştırmayın.

Bana gelince. 2017'de alınan Tulpar T7 V13.1 kullanıyorum en yukarıda anlattığım gibi yavaş kullandım ve 1 problem ile bile karşılaşmadım. Geçen sene ızgara temizliği yaptırmıştım. Yaz aylarında ise yükseltici şart normal şekilde ağır oyun oynarsanız 2.Saatten itibaren eliniz yanabilir.

Kısaca her ne kadar ucuz firmalar ile iş birliği yapsalar da üstünde tepinmezsen istediğini verir. 3 yıl diyorum boru değil GPU ağlatan ağır oyunlardan tut CPU katili oyunlara kadar çok oyun oynadım.

Çevre biriminden dahili bileşenine en baba malzemeler neyse o. İletken olarak bakır mı kullanıyo en babası? Benimki altın olacak! Planlı eskitme falan mümkün değil yapmam, 15 yıl garanti her parça.

O zaman satmaz haberiniz olsun. Kasa kaliteli olacak ama her şeyin en iyisinden koymak iyi bir fikir değil.

Yorumlarda banel ve dar görüşlü arkadaşları görüyorum. Yerli üretime nalet gelsin... elimde birkaç milyar dolarım olsun yerli sektörü şöyle yaparım... gibi. Bu arkadaşlar forumdan foruma atlatarak , teknoloji videoları izleyerek, 1-2 format atarak, 1-2 kişiye tavsiye vererek ve 1-2 kere mağdur olarak kendilerini çok iyi geliştirdiklerini , bu konuda çok iyi olduklarını sanıyorlar maalesef. Şimdi ben onlara soruyorum . Ülkenin doğru düzgün kaç senedir elektronik sağlam altyapısı var ?... Kendileri bu konuda ne kadar istekli ? milli çıkarları acaba şu 25-30(!) yıllık hayatlarında ne kadar ön planda tutmuşlar ? Bu kardeşlerim yerli ürünlerle ilgili mağduriyetlerinde haksız olduklarını söylemiyorum. Bu firmalar eleştiriyi hak ediyor. Zaten bu eleştirileri dikkate aldıkları kadar başarılı olacaklar. Siz onlara şans tanıyın, deneyin, geri dönüş yapın. Gerekiyorsa aldırmayın ama bu kadarda kapılar kapatılmaz ki... Bu firmaların elinde elbet sermaye var. Kendilerini düzeltme ihtimaller sıfır mı sizce ? Adam yazmış yukarıda, bakır değilde gerekirse altın kullanırım 15 yıl da garanti koyarım diye. Tarihe baksın ve görsün. 1900-1950 arasında üretilen alet, makine ve arabalar bu şekildeydi zaten. Ürünler arıza yapmıyor, uzun ömürlü oluyorlardı. Sonra ne oldu? Satış yaptılar, kar ettiler. Sonra... 2. bir ürün ürettiler ama alan olmadı... neden ? öncekiler bozulmuyor haliyle, yedek parçaya bile ihtiyaç duymuyorlardı.... FORD firmasının bu nedenle iflas ettiğini araştırırsan görürsün. Gel gelelim sen dışarıdan alım yapmaya, böyle insanlara prim vermeye, bizleri kötülemeye devam et kardeşim. Ama sakın yapıcı olma, sürekli kötüle. Şans verme, sürekli etrafa karşı yerin dibine sok. Gemileri yak, arkana dönüp bakma...

Ocak ayında aldım Monster Tulpar T7 V19.4 cihazını. Evet ısınma problemleri var fakat düzenli bir temizlik ve macun değişimi ile olmayacak iş değil. Servisleri gayet güzel. Ben buradan abimin yanına gönderiyorum kendisi gider sabah bırakıp akşam alıyor. Temizliği yapılmış oluyor. Donanımında herhangi bir sorun yaşamadım. Herhangi bir yazılımsal sorunda yaşamadım. Evet kasa premium hissettirmiyor ama kalitesiz de değil. Üst taraf parmak izi bırakıyor o kadar. Isınmaya tekrar değinmek istiyorum yazın buralar 50-55 derece gördüğü için cihazın 95 derece olması normal. Kışa girmeye başladık ve o zaman göreceğim. Herhangi bir performans kaybı da yok. Canavar bu cihaz canavar!

Birkaç milyar dolar ile üretimi burada yapabileceğini sanan arkadaşlar da cidden çok bekler. Şimdi siz üretimi burada yapacaksanız iki şey gerekir. Öncelikle ya bu işi bilen mühendislerden, tasarımcılardan, üretimcilerden anlaşma sağlayıp buraya getirip eğitim verdireceksiniz. Ya da eğitileceklerden bazılarını oralara gönderip eğitim aldırıp getirip burada eğitim vereceksiniz. Onun dışında kendi anakart'ınızı tasarlayıp NVIDIA ve Intel/AMD ile anlaşma sağlayıp bunların mobil versiyonlarını anakarta uyumlu hale getirip üreteceksiniz. Bunların hepsi AR/GE ile olacak. Ne oldu? Milyar dolar puf oldu bile ve daha satmadık bile. Yeni bir marka olduğunuz için işiniz çok zor çünkü çıkıp birisine sorsanız Casper'ı, Msı'ı bilirler. Sizin markanızı bilmeyecekler. Ya bir mağaza açıp kendi markanızı satacaksınız (ki insanlar bilip, görmedikleri cihazları almaz.) ya da vatan,mediamarkt gibi mağazalar ile anlaşıp aynı zamanda televizyon reklamlarına büyük bütçeler verip, influencer ve yayıncılar ile anlaşıp hem laptonuzu inceletip, hem de üstüne para vermeniz gerekiyor. Aynı zaman'da bir noktada kendi servisinizi de kuracaksınız ki burada maaşlarda giriyor devreye. Şimdi şunu size soruyorum elinizde 2-3 milyar dolar var ve yaklaşık 6 sene eğitim + 3 sene fabrika kurulumu + en iyi ihtimalle 2 (ki neredeyse imkansız) senede artık +'a geçmeye başlayacaksınız. 2-3 milyar dolarınızı (elinizdeki tüm parayı tahmin ediyorum çünkü sektöre yeni girmeyi planlıyorsunuz fakat bu kadar parayı kolay kazanabilseydiniz şuanki bildiğiniz işi bırakmazdınız) yatırır mıydınız? 11 sene sonra +'a gelmeye başlayacaksınız bu süreç içerisinde maaş + anlaşmalar + ülke içine kargo + servis kiraları + bu yerlerin elektrik su ihtiyaçları gibi (fabrikayı da siz kurarsınız çünkü kimse güvenip açmaz) faturaları, vergileri bunların altına girmeyi düşünürseniz cidden saygı duyarım size. Şuan bile xiaomi, oppo, huawei gibi yerler aynı fabrikalarda üretiliyor. TCL denilen marka onyıllarca bazı markalar için telefon üretmiş. Sonunda bu işi tam anlamıyla anlamış olacaklar ki kendi markalarını kurup piyasaya girdiler.

Benim arkadaşım da 4 senedir kullanıyor ve geçen Discord'da lanet ediyordu... 3 kere fanı değişmesine rağmen yine bozulduğu için, şimdi ise fansız kullanıyor fanı sökmüş, sogutucu ile idare ediyor.

Ben yapıcı bir eleştiri yaparak almamanızı öneriyorum. 10 bin ₺ ne zaman çerez parası oldu da biz bu parayı çöpe atmaya alıştık? Yerli firmaları desteklemiyorsunuz cart curt eden arkadaşların tecrübeden ırak olduklarını düşünüyorum. Bizzat markayı kullanmış ve iade etmiş biri olarak asla tavsiye etmiyorum ve bu arada ne zaman yerli firmalar adam akıllı bir ürün çıkardı da desteklemedik? Toplum olarak birbirimize ve yaptığımız şeylerle övünme konusunda üst noktalardayız birbirinizi bu kadar da hor görmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…