4 zayıf ders sonucunda sınıfta kalınır mı?

RealBarack

Centipat
10. sınıfa gidiyorum, iki döneminde ortalaması 70, bu yıl edebiyat hariç 4 dersten kaldım, devamsızlık olarak da özürlü 20 özürsüz ise 7.5. Anadolu lisesine gidiyorum.
9. sınıfta 5 dersten kalmıştım (edebiyat hariç), bu yıl bir sorumluluk sınavına girmedim ve geçen sene ortalamam 50 üstü olduğu için doğrudan geçmiştim, bu yıl ise 3 dersten kalırsam sınıfta kalırım diyen bazı kişiler var, doğru mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gecersin.

Hocam bende de şu an 3 zayıf var kalma var mı yok mu bende çok merak ediyorum net bir şey de yok öğrenirsen yazarsan sevinirim. 11.sınıfım kimi geçersin diyor kimisi yeni sistem 11'ler için değil 9'lar için geçerli diyor.

Hocam ben 9. sınıfta 5 dersten kalmıştım (Edebiyat dahil değil) ve bunların sorumluluğuna girmedim, bu derslerden bir sıkıntı çıkar mı veya bu derslerin sorumluluğu var mıdır?

Lise Sınıf Geçme Hesaplama 2024 - HESAPLAMA.NET buradan hesaplayabilirsiniz

Hocam ama geçen sene 5 dersten kalmıştım ve bu derslerin sorumluluk sınavına bu yıl girmedim, bu dersler geçen yıl genel ortalamam 50 üstü olduğu için direkt geçtim mi sayılıyor? Sadece Edebiyattan sorumluluk sınavı var değil mi?

Son düzenleme:

Hocam şöyle cevaplayayım siz 9.sınıfta sorumluluğa kalmadan geçtiğiniz için o dersleri geçmiş sayılıyorsunuz yani siz sınıfı geçersiniz o dediğiniz şey sorumluluk ile geçenler için bu konu hakkında video var isterseniz link bırakabilirim.

Çok sağolun hocam, zahmet olmassa atabilir misiniz?

Çok sağ olun hocam, zahmet olmazsa atabilir misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Yorumlarda bu konuya cevap vermiş hocam bulamazsanız resmini atabiliri.

@Lewins başka bir sorunuz var mı?
Hocam kusura bakmayın siz bana cevap vermiştiniz ama yinede içim rahat edemiyor.

Ben geçen yıl 9. sınıfta 5 dersten kalmıştım (edebiyat dahil değil) ve 67 ortalamayla sınıfı ortalamayla geçmiştim ve bu yıl bir sorumluluk sınavına girmedim, bu yıl ise genel ortalamam 70 ve 4 dersten kalıyorum (edebiyat dahil değil) bir sıkıntı çıkar mı veya sınıfta kalır mıyım?

Dediğim gibi, yıl sonu başarı puanın 50'nin üstünde olduğu için sınıfı geçiyorsun.

Yıl sonu başarı puanın 50'nin üstünde olduğundan kaldığın dersleri dert etmene gerek yok.

Geçtinmi hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…