@326001 güzel kardeşim, kimse sormamış ben sorayım. Bu programın ismi ne ve mühendis ne mühendisi? Bütün yorumları okudum neredeyse ve bütün bu yazdıkların s
açmalıktan öte bir şey değil. 128GB RAM ile ısıl işlem fırınlarını mı kontrol edecekmiş?
Ben elektronik ve haberleşme mühendisiyim. 6 senedir otomasyon mühendisi olarak görev yapıyorum. Kaç tane ısıl işlem fırınları, soğutma fırınları, temperleme fırınları tasarladım ve sahada devreye aldım hesabı yoktur. Isıl işlem fırını kontol programı dediğin bir SCADA arayüzü. Scada = Supervisory Control And Data Acquisition yani Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama sistemi.
Bu programın en kralı için 32GB RAM ve i5-9600K veya R5 3600 hayli hayli yeterli. Harici ekran kartına gerek bile yok.
Ha dersen ki Solidworks , Autocad, Catia vb programlar kullanılacak, o zaman bir workstation oluşturulacak. Nvidia'nın Quadro serisi bir ekran kartı alınacak. Nvidia Quadro RTX 8000 gibi. Yeni gelecek olan RTX3090 bile Quadro serisinden geri kalacaktır bu programlar için çünkü quadro serisi bu kartlar çizim için özel olarak üretiliyorlar. Ama bahsettiğin ısıl işlem fırınlarının bu çizimlerle uzaktan yakından alakası yok, bunu da bilmeni isterim.
Son olarak git, hangi program kullanılacaksa öğren, o mühendisin ünvanını öğren öyle gel sor güzel kardeşim.