40.000-45.000 TL PC toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Verdiğim sistemin üzerine Tunçmatik UPS al.
.

Hocam mühendis laboratuvar'da ölçüm yapan biri. Bu mesajı babama gönderdim. Babam sadece mühendisi dinliyor. Mühendis başka fabrikalar'da çalışmış ve buna göre öneri yapmış. 6 tane ısıl işlem fırınını kontrol etmek daha da güçlü bir bilgisayar gerektiriyormuş. Ben bu işlerden anlamam.
Mühendise göre hareket ediyoruz. Kendisi daha önce böyle işlerde çalıştığı için.

Bu ikili;
.

Bilgisayar sürekli dediğiniz şekilde işlem görecek mi? Eğer sürekli açık kalıp işlem görecekse custom sıvı soğutma şart olur. 3960X gibi bir canavarı 240mm ile soğutabileceğinizi çok sanmıyorum eğer hep açık kalırsa. Sadece işlemci ağırlıklı olacaksa sadece işlemciye custom soğutma yapabilirsiniz mesela. 1 yıl süreyle sıvısını değiştirirsiniz olur biter.

Hocam bu arada bahsettiğimiz mühendis bu sektörde en eski kişilerden biri. Özel olarak kitap bile yazmış biri. Yanlış anlamayın belki çok iyi bir mühendis olabilirsiniz ama o mühendis bu iş için doğmuş biri. Yani demek istediğim babam mühendis'den başkasını dinlemez.

Mühendis, ne mühendisi?
Bu fırınları kontrol etmek için 10.000₺ lik bilgisayar yeter de artar ve bunun için her türlü iddiaya da girerim. Böyle bir hikaye yok. Sizin mühendis sizi düdüklemeye çalışıyor, net. Ya da bilgisayar harika olsun ben kıçımı kurtarayım derdinde.
Ayrıca 6 tane ısıl işlem fırınınız var ve fabrikanızda acil şebeke hattınız yok mu? Yani fabrika tipi UPS'ler ile PLC'lerinizi besleyen kesintisiz enerji hattınız yok mu? Bu da ayrı bir saçmalık.

Hocam 6 tane ısıl işlem fırınını o kontrol edecek. Fabrikanın bütün yükünü o bilgisayar kaldıracak.

AMD RYZEN THREADRIPPER 3960X 3.8GHz 128MB Önbellek 24 Çekirdek sTRX4 7nm İşlemci 13K

MSI CREATOR TRX40 4666MHz(OC) DDR4 Soket sTRX4 PCIe 4.0 Wi-Fi M.2 E-ATX Anakart 7K

CORSAIR 64GB (4x16GB) Dominator Platinum RGB Beyaz 3200MHz CL16 DDR4 Quad Kit Ram (x2) 8K

XPG 2TB GAMMIX S50 PCIe Gen4x4 M.2 SSD (5000MB Okuma / 4400MB Yazma) 4.5K

MSI GeForce RTX 2060 SUPER GAMING X 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı 5K

CORSAIR RM1000X 1000W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı PSU 2K

Coolermaster MasterCase H500P 1.5K

CORSAIR iCUE H150i RGB PRO XT 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu 2K

SEAGATE 14TB Ironwolf PRO 256MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 NAS Harddisk 4K

Ortalama 47K oluyor bu ayarda bir bilgisayar istiyor olmalı mühendisiniz ancak ben mühendisinizle aynı fikirde değilim isterse sanayi bölgesini kontrol etsin o kadar gerekeceğini sanmıyorum.

Hocam bilgisayar asla kapanmayacak. Hocam bizim fabrika 7/24 çalışıyor. Fırınların asla kapatılmaması lazım. Eğer kapatılırsa tekrardan o sıcaklığa ulaşmak gerçekten çok zahmetli ve biraz da tuzlu bir iş.

O zaman Custom soğutma şart bu canavar ateş gibi olur yoksa.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…