40.000-45.000 TL PC toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İster dinleyin ister dinlemeyin karar sizin. 3800x üzeri bir işlemci alırsanız, hele ki 3960X falan alırsanız, işlemci boştaymış gibi davranacaktır. En ufak bir yük binmeyecektir üstüne. Sıvı soğutmaya falan da gerek yok işlemciye en ufak yük binmeyecek. Harici ekran kartına da gerek yok. İsraftan başka bir şey değil.

Ya iş bilgisayarı 2080 Ti'ı ne yapacak yapıştır bir 3070 oradan sonra onu Threadripper yap yahu...

Kesintisiz enerji hattımız varmış. Acil şebeke hattı da varmış. Mesjaları babama gönderdiğim için geç yazıyorum kusura bakma.
Metalurji mühendisi kendisi. Kendisi bir sürü fabrikalarda çalışmış ve bilgisayar gerçekten güçlü olmalıymış. Bizi düdüklemeye neden çalışsın. Eğer öyle bir ihtimal olsa bile babamı çok iyi tanıdığı için başına ne geleceğini bilir.
Belki kıçımı kurtarayım derdinde olabilir mi bilemiyorum. Belki 0 risk alıyor. Onuda bilemiyorum ama bütçe bu.
Konu sahibi beni görmezden geliyor konu artık beni ilgilendirmiyor ne yaparsa yapsın umrumda değil hatta evet Mac alsın iyi bir kazıklansın...
Hocam başka birine mesaj yazarken görmedim kusura bakma.

Benim işyerimde Technopc markalı i5 üçüncü nesil işlemcili "mini" pc'ler 7/24 açık kalıyor ve daha bir problem çıkmadı. Gerçekten bu kadar abartmaya gerek yok, o işlemciler 7/24 render yapmayacak ki, stok halde açık kalacak ve ağır olmayan bazı programları çalıştıracak, sağlam hava akışına sahip bir kasa ile 240 MM sıvı soğutma iş görecektir. (Stok fan bile iş görür de bütçeye ulaşmak için eklesin arkadaşlar sıvı soğutmayı ne yapalım.)

Doğru diyorsun ancak mühendis bey böyle buyuruyor.

5000 TL laptop alıp kalan parayı makinelere falan yatırın.

Ya iş bilgisayarı 2080 Ti'ı ne yapacak yapıştır bir 3070 oradan sonra onu Threadripper yap yahu...
Ya ben de düşündüm onu da, her şey çok güçlü olsun diye böyle yaptım. Ekran kartının kuvvetinde de ihtiyaç duyulur belki, bilemiyorum. Gayet yeterli oldu bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…