Her ürün fiyatına göre alınabilir. Monster ve casperlar genel olarak ısınma sorunlu cihazlar, eğer ki muadilleriyle arasında fiyat farkı yoksa alınmaz.
Casper Excalibur G870.1270-BV70X-B Intel Core i7-12700H 16GB RAM 500GB NVME SSD 8GB RTX4070 Freedos Gaming Laptop
Örneğin Casper asla önermem ama şu anki fiyatıyla alınabilir duruyor.
Bu bütçelerde sorun çıkarmayacak, ısınmayacak 4-5 model var. Hepsinde ufak tefek eksiler var, parantez içinde en büyük eksiklerini yazdım
HP victus 16 (çoğu modelin ekranı %45 ntsc)
Acer nitro 5 (fan sesi yüksek)
Asus tuf (aralarında en sıcak çalışan model)
Lenovo loq (düşük pil ömrü)
Bu 4 modelden birisini alsanız pişman etmez. Amd mi intel mi sorusuna kullanım senaryosuna gore cevap verilir.
Eğer rekabetçi oyunlarda performans istiyorsanız intel
3d render gibi yoğun işlerde kullanacaksanız, ısınması sorun değil derseniz intel
Serin çalışsın, pil ömrü uzun olsun, oyunlarda çok yüksek derecelere çıkmadın, sabit fps versin derseniz amd.
Benim kullanım senaryomda amd daha mantıklı. Ama siz cs, valorant gibi oyunlarda yüksek performans istiyorum derseniz intel almalısınız
Bu bütçelerde msi, Dell gibi markaları hiç önermiyorum. Düşük bütçede çok kötü cihazlar üretiyorlar. Şu anki fiyatlarda kullanım senaryonuza göre üstte dediğim 4 modele bakabilirsiniz. Casper konusu da soru işareti birazcık, ısınan bir cihaz ama ısınıp %80-85 güçte çalışacak bir rtx 4070 rtx 4060 fiyatındaysa neden alınmasın diye düşünüyorum