Üstat baktığın ekipmanların bazısı kötü bazısı kronik sorunlu ekipmanlar için ayrı bir konu aç ve bizi etiketle yardımcı olalım.Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar. Öncelikle 2 hafta sonra sistem toplayacağım eski sistemim idare ediyordu. Fakat çok ses çıkarıyor bir de yaşlandı neyse yeni toplayacağım sistemde.
Klavye Razer'ın membran klavyelerine bakacağım, mouse olarak SteelSeries Rival 3 almayı düşünüyorum, mouse pad aynı şekilde SteelSeries, kulaklığım HyperX Cloud 2ydi ama kırıldı yeniden alacağım, monitör ASUS'un 165Hz 1ms monitörleeine baktım 5bin TL'ye var fena değildi, oyuncu koltuğu 10bine bulursam sisteme 20k gibi bir şey kalıyor. Sizce adamakıllı bir şey toplanır mı? 2. el bulmam kolay babamın yedek parça dükkanı var ama sistem konusunda anlamıyorum. 20 bine bana kasa onerebilecek var mı? Abartıya kaçmasına gerek yok.
Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar. Öncelikle 2 hafta sonra sistem toplayacağım eski sistemim idare ediyordu. Fakat çok ses çıkarıyor bir de yaşlandı neyse yeni toplayacağım sistemde.
Klavye Razer'ın membran klavyelerine bakacağım, mouse olarak SteelSeries Rival 3 almayı düşünüyorum, mouse pad aynı şekilde SteelSeries, kulaklığım HyperX Cloud 2ydi ama kırıldı yeniden alacağım, monitör ASUS'un 165Hz 1ms monitörleeine baktım 5bin TL'ye var fena değildi, oyuncu koltuğu 10bine bulursam sisteme 20k gibi bir şey kalıyor. Sizce adamakıllı bir şey toplanır mı? 2. el bulmam kolay babamın yedek parça dükkanı var ama sistem konusunda anlamıyorum. 20 bine bana kasa onerebilecek var mı? Abartıya kaçmasına gerek yok.
Üstat baktığın ekipmanların bazısı kötü bazısı kronik sorunlu ekipmanlar için ayrı bir konu aç ve bizi etiketle yardımcı olalım.
Hocam ekipmanlara ve koltuğa 30k verip kasaya 20k ayırmak hiç mantıklı değil. 2000'e bir ofis koltuğu alın. Kulaklığa fareye klavyeye 4000 ayırın. Monitöre 1080p ise 5000 1440p ise 8000 ayırın. 2K monitör çekerseniz 36klık bir bütçe kalıyor kasa için. Bütçeyi de biraz zorlar bir 38-39k yaparsanız 4070 Super'li sistem çekersiniz kendiniz.
Sistem önerebilir misin 25kHocam selamlar naçizane önerim evde kullandığınız memnun olduğunuz bir sandalye veya koltuk varsa koltuğa ayırdığınız 10.000 TL'yi sisteme geçirmeniz. 10.000 TL sistemde büyük farklar yaratır.
Sistem önerebilir misin 25k.
Intel bulabildim biraz daha araştırırım bulabilirsem Ryzen'li sistem atarım, bunun RAM'leri 2x16 yapıp alabilirsin ama SSD 500GB olacak biraz az geliyor ama bu bütçede bu kadar oluyor.LUNAR-4060Ti / INTEL i3-12100F / GALAX GeForce RTX 4060 Ti 1-Click OC 8GB / 16GB RAM / 512GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
LUNAR-4060Ti Powered by GG temasıyla hazırlanmış Hazır Oyuncu Bilgisayarıdır. GALAX RTX 4060 Ti 8GB ekran kartı ile oluşturulmuştur.www.gaming.gen.tr
Benim mevcut sistemim var şu an ona ekleme yapıp çıkarma şansım var mı çünkü sadece ekran kartım çok kötü olduğunu düşünüyorum.
Ekran kartı ASUS ROG STRIX RX470 4 GB 256 bit.
İşlemci i5 9. nesil 2.9GHz
16 GB RAM var.
Bir de Gigabyte'ın anakartı var yani sadece ekran kartı taktırsam bu sistemden devam etsem olabilir mi eğer yardımcı olursanız anakartın modelini tam yazayım.
Yani sistemin biraz düşükmüş. 30-35kya çıkarsan uzun ömürlü bir AM5 sistem toplarsın çıkamazsanda DDR4 ile güzel bir sistem toplarsın. AMD R5 5500 - RTX 4060 TI 8GB OC - A520M-A PRO - 500GB SSD - 16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da şuna da bakabilirsin.
Anakartı B450M çipsetli Gigabyte ile değiş. Bütçen kalırsa da 2x16 GB RAM koy.