Arkadaşlar selam. Forum içinde araştırma yaptım bu tarz konu başlıkları çok açılmış ama fiyatlar ve ekipmanlar sürekli değiştiği için tekrar konu açma gereği duydum. Başlıktan da anlayacağınız üzere tasarım yapmak ve render almak için bir laptop a ihtiyacım var. SketchUp (vray), lumioan, AutoCAD, adeko vb programlar kullanıyorum. Benim için önemli olan performans ve dayanıklılık. Dayanıklılıktan da kastım zırt bırt bozulmasın, kronik hatalarla beni zıvanadan çıkarmasın. Bozulmadığı sürece ısınmasında, fanlarından falan çok ses çıkmasına, kamerasının ve hoparlörünün iyi olmamasına, kullanılan malzemenin kaliteli hissettirmemesine falan takılmam. Kısaca işini iyi yapsın yeter.
13650HX 14 çekirdek 20 thread bir işlemci yani 12700H ile aynı, thermal throttle olursa 12700H ile çok benzer performans veriyor ki maksimum güçte Dell thermal throttle olmakta. Onun yerine Omen 17 al, soğutması 13900HX vs için tasarlandığından 13700HXi rahat soğutabiliyor.
13650HX 14 çekirdek 20 thread bir işlemci yani 12700H ile aynı, thermal throttle olursa 12700H ile çok benzer performans veriyor ki maksimum güçte Dell thermal throttle olmakta. Onun yerine Omen 17 al, soğutması 13900HX vs için tasarlandığından 13700HXi rahat soğutabiliyor.