40.000 TL'ye AM5 + RTX 4070 Ti sistem nasıl olmuş?

DDR5 toplamak için toplamıyorsun önümüzdeki 3-4-5 sene güncel bir sokette kalmak için topluyorsun.

Önümüzde ki dönemde AM5 oturdukça stoklar arttık F / P parçaları geldikçe fiyatları düşecektir. En basitinden örnek vereyim "Asus Rog Strix X670E-E" 13500 idi ben bekleyip 11K'ya aldım.
G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 6000Mhz 32GB CL30 (AMD EXPO) 6500 TL idi bekleyip 5100 TL'ye aldım. Ki bunlar çok üst seviye ürünler bunlar düşerken alt ve orta segment parçalar düşmeme şansı yok daha doğrusu düşme değil gereksiz şişkin fiyatlar olması gereken fiyatlara inmiş oluyor.

Aynı olayı DDR3 sonra çıkan DDR4'te olmuştu. DDR3 sabırlı olanlar DDR4 oturmasını bekleyeneler daha sonrasından DDR4 sistemleri çok komik fiyatlara aldılar ürünleri.

Tabii ki bu biraz tercih meselesi ki önümüzde Ryzen 7000 3D modelleri çıkacak daha çıkmadan 700 dolarlık işlemci 600 bandına düştü.

TR şartlarında daha iyi performans alabiliyorsan ölü yatırım olarak görmezdim ben AM4'te pahalı bir anakart almana gerek yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
AM5 sıkıntılı bütçeye gelmez. Deli gibi paran olacak, bana en iyisini ver diyebileceksin. Yoksa mantıklı hareket edip, en iyi ekran kartını zorlayacaksın.

AM5 sıkıntılı bütçeye gelmez. Deli gibi paran olacak, bana en iyisini ver diyebileceksin. Yoksa mantıklı hareket edip, en iyi ekran kartını zorlayacaksın.

AM5 olayı için yorumuna katılıyorum, AM5 şuan alacağım diyorsan en iyisine gireceksin ya da bulaşmayacaksın yatırım yapmış olamıyorsun çünkü fiyatları şişmiş halde şuan kim kimi koparırsa şuan fiyatlar AM5'te.

Bu nedir ya

Hocam aradaki fark tamı tamına 10 Bin TL. Yani benim işlemcim ve anakartımın parası. Ayrıca 4070Ti'da götürür beni en az 5 6 sene. Ben 1 sene daha oyunları yüksek-ultra ayarlarda oynamak için niye fazladan 10 Bin TL vereyim ki. Hiç değilse şimdi AM5 alırım ilerde o dönemin en güçlü işlemcisini alırım ondan 5 6 ay sonra da ekran kartını satıp o dönemin güçlülerinden alır keyfime bakarım şimdi AM4 alırsam ileride sadece işlemci yerine işlemci+anakart+ram değiştirmem gerekecek ne gerek var yani.

O zaman 2 seçeneğin var. Bütçeden dolayı ben ilk seçeneği seçerdim tabi para sizin tercih meselesi öneri yapmıyorum fikrimi paylaşıyorum.

AM4 F/P anakart 5800X3D + 4080

ya da

AM5 5800X3D'den daha düşük performans veren bir CPU fahiş bir anakart fiyatı + ram ve 4070 Tİ

4080 + 5800X3D bence de çok mantıklı. Şu an aldığınız işlemciyi yakın bir tarihte değiştirmeyeceğinizi düşünüyorum. Zaten DDR5 AM5 işlemciler biraz hayal kırıklığı oldu. X3D iyi olacaktır o başka.

5800X3D'de dolu dolu 3-4 sene çıkarır. Daha az performansı olan 5600-X bile tekli çekirdek konusunda çok iyiler. Tabii oyun bazlı konuşuyorum.

Afedersin ama o işlemciye ne gibi bir işlem, iş yapacaksın? 3D render ve video edit yapıyorum hala 4 yıl önceki amd işlemcim var ve hala değiştirmek gibi bir durumum yok.

Işlemciyi gözünde çok büyütüyorsunuz diyorum. Tamam dediğini yap ama sen açtın konuyu, bunlara mağrus kalacaksın tabi.

Fakat maksat render değil, tekli çekirdek gücü. Yoksa dediğiniz gibi 1600 AF ile gayette render yapılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…