Arkadaşlar laptop almak istiyorum. Hem biraz daha uygun olsun hem de en yüksek performansı almak istiyorum aklımda Acer Nitro 5 var i7 12650H RTX 4060 1TB M.2 SSD ve 16 GB RAM bu bilgisayar alınır mı? Veya bunun yerine neler alabilirim.
Ben yeni i7 13700H 4050 1 TB SSD 16 GB RAM olan Victus aldım memnunum ama piyasası 43-48 arası ben teşirde son buldum MediaMarkt'dan 40'a aldım.
Hocam 4050'li bir cihaz için çok pahalı dediğiniz cihaz. 30'dan fazla vermem 4050'li bir cihaza.
İşlemcisine verdim parayı ben uzun yıllar götürmesi için ne kadar güncel işlemci o kadar iyi.
AMD işlemcilisini alma dostum bana sorarsan aşırı ısınıyor laptopta AMD alınmaz ama 16 serisi Victus'lar soğutmada iyi diyorlar bende 15 var benimki de Max 75 derece görüyor CS de ultrada.
Aynı fiyata 8845HS ve 4060 olan Victus ile işlemci performansı aynı hatta biraz daha düşük olur.
Eki Görüntüle 2355957
Laptoplarda çoğu AMD işlemci ısınmaz. Intel işlemciler çok daha fazla ısınır laptoplarda.
Aynı fiyata 8845HS ve 4060 olan Victus ile işlemci performansı aynı hatta biraz daha düşük olur.
Eki Görüntüle 2355957
Laptoplarda çoğu AMD işlemci ısınmaz. Intel işlemciler çok daha fazla ısınır laptoplarda.
Hocam 4050'li bir cihaz için çok pahalı dediğiniz cihaz. 30'dan fazla vermem 4050'li bir cihaza.
Dostum AMD çok ısınacak o performansı 1-2 sene sonra alabilecek mi peki?
Unutmayın laptopta Intel masaüstünde AMD'dir her zaman.
AMD işlemci nasıl ısınmaz bana buna ait delil sunabilir misin?
Max vereceğim ücret 40k idi daha yeni olması benim için daha önemliydi işlemcisinin yeni olmasınıda istiyordum bu çok mantıklı geldi 4050 evet bir 4060 değil ama 4050 de kötü bir kart asla değil oyunmu oyun render mı render ne istersen yaparsın.
Yanlış biliyorsunuz laptop tarafında Intel işlemciler daha fazla ısınır AMD işlemcilere göre. 1-2 yıl sonra aynı performansı AMD işlemcide alır. Intel işlemcide alamaz sürekli throttle sorunlarıyla karşılaşabilir.
Intel yük altında 90-95 dereceleri görüyor hatta 98 gördü bir ara. Unutmayın bu sıfır bir ürün.
AMD işlemcili model 85 dereceleri görüyor maksimum 90.
pardon işlemci hx serisi değilmiş ama diğer dediğim şeyler hala geçerli.Bilgisayarınız kötü demedim ama o bilgisayarın hakkı en fazla 30 bin. 40 bine 4060'lı güzel bir laptop alınabilir. Yani kısaca kazıklanmışsınız.
Laptoplarda Intel işlemcilerin ısıya dayanıklığı daha iyidir ve ısı koruma yazılımı daha iyidir. AMD işlemciler genel anlamda daha serin çalışıyor demek zaten yanlış çünkü attığınız testteki Intel işlemci 55W HX serisi tabii ki daha çok güç çekip ısınacak. Buna kıyasla AMD işlemcilerin dahili grafik kartlarında hata çıkma sıkıntısı oluyor. Daha geçen bir arkadaş bundan dolayı Laptop'unu iade etti.
Eki Görüntüle 2355957