40.000TL laptop öneri

Bütçe
30k-40k
Hocam buyurun oyun içi performansı bu şekilde. Sıcaklıklar gayet normal ve iyi gözüküyor.
Bu arada attığınız 2K ekranlı versiyon TR'de satılmıyor onun i9 işlemcilisi satılıyor.
Donanımsal olarak dediğim gibi herhangi bir sıkıntısı bulunmuyor cihazın fakat yazılımsal olarak nadiren de olsa sorunlar olabiliyor onlarda kolaylıkla hallediliyor zaten.
Attığınız videoda stres testinde neden 95 derece olduğunu anlamış değilim. İ9 olsa bile çok bir şey değişmemeli normalde sıcaklık konusunda.
Ben araştırmaya devam edeceğim bu konuyu eğer elle tutulur bir bilgi de bulursam sizi de bilgilendiririm. 🙂

@LemonTree68 hocam Reddit'e ve forumlara baktım bayağı şimdi özet geçeyim 😅.
Bu sorunu hiç yaşamayan da var yaşayan da var açıkçası, fakat öncelikle attığınız videodaki değerler hakkında konuşacak olursak onlar zaten oyun içi değerler değil ve zaten o testlerde amaç işlemciyi maksimum şekilde zorlamak bu yüzden pek bir anormallik olduğunu düşünmüyorum.
Onun dışında sıcaklık sorunu vs. olan cihazlarda genel olarak pek bir donanımsal sorun yok genellikle sorunlu veya güncel olmayan sürücülerin kullanılmasından kaynaklı.
Güncel sürücü kullanmak dışındaki çözümlerden biri de laptopla masa arasına birkaç santimetrelik mesafe bırakmak.
Zaten bu iki şeyi yaparsak eğer bir sorun varsa bile ortadan kayboluyor kullanıcıların dediğine göre.

Açıkçası bu fiyatlara alınabilecek en iyi bilgisayar bence bu, çünkü diğer laptoplara baktığımızda donanımsal olarak çeşitli problemleri oluyor fakat bu bilgisayarda onu göremiyoruz, sadece nadiren de olsa yazılımsal problemler oluyor e haliyle de onlar rahatlıkla çözülebiliyor gördüğümüz kadarıyla.
@Scraper hocam da eğer 4 bin TL daha bütçesini arttırabiliyorsa alınabilecek en iyi laptop bu diye düşünüyorum.😊

Bunu düşüneceğim teşekkür ederim.

Hocam buyrun oyun içi performansı bu şekilde. Sıcaklıklar gayet normal ve iyi gözüküyor.
Bu arada attığınız 2k ekranlı versiyon TR'de satılmıyor onun i9 işlemcilisi satılıyor.
Donanımsal olarak dediğim gibi herhangi bir sıkıntısı bulunmuyor cihazın fakat yazılımsal olarak nadiren de olsa sorunlar olabiliyor onlarda kolaylıkla hallediliyor zaten.
Attığınız videoda stres testinde neden 95 derece olduğunu anlamış değilim. i9 olsa bile çok bişey değişmemeli normalde sıcaklık konusunda.
Ben araştırmaya devam edicem bu konuyu eğer elle tutulur bir bilgi de bulursam sizi de bilgilendiririm. 🙂

@LemonTree68 hocam reddit'e ve forumlara baktım baya şimdi özet geçeyim 😅.
Bu sorunu hiç yaşamayan da var yaşayan da var açıkçası, fakat öncelikle attığınız videodaki değerler hakkında konuşacak olursak onlar zaten oyun içi değerler değil ve zaten o testlerde amaç işlemciyi maksimum şekilde zorlamak bu yüzden pek bir anormallik olduğunu düşünmüyorum.
Onun dışında sıcaklık sorunu vs. olan cihazlarda genel olarak pek bir donanımsal sorun yok genellikle sorunlu veya güncel olmayan sürücülerin kullanılmasından kaynaklı.
Güncel sürücü kullanmak dışındaki çözümlerden biri de laptopla masa arasına bir kaç santimetrelik mesafe bırakmak.
Zaten bu iki şeyi yaparsak eğer bir sorun varsa bile ortadan kayboluyor kullanıcıların dediğine göre.

Açıkçası bu fiyatlara alınabilcek en iyi bilgisayar bence bu, çünkü diğer laptoplara baktığımızda donanımsal olarak çeşitli problemleri oluyor fakat bu bilgisayarda onu göremiyoruz, sadece nadiren de olsa yazılımsal problemler oluyor e haliyle de onlar rahatlıkla çözülebiliyor gördüğümüz kadarıyla.
@Scraper hocam da eğer 4 bin tl daha bütçesini arttırabiliyorsa alınabilcek en iyi laptop bu diye düşünüyorum.😊
Jarrod's Tech kanalı dışındaki oyun benchmark testlerine de baktım bu yazınızdan sonra ve gerçekten bir problem yokmuş gibi gözüküyor. sizin kadar detaylı araştırma yapmadım Rog Strix hakkında.1-2ay içerisinde laptop alacağım, Rog Strix'in "ısınma sorunu" yüzünden almayı düşünmüyordum fakat şimdi iki ara bir dere arasına düştüm desem yanlış olmaz. şu anda aklımda Omen 16 2023 var: 2101667005

Sizce 1.5K fark vermeye değer mi, Rog Strix'in Omene göre ne avantajı var? (tasarımını çok beğenirim mesela Strix'in)

Jarrod's Tech kanalı dışındaki oyun benchmark testlerine de baktım bu yazınızdan sonra ve gerçekten bir problem yokmuş gibi gözüküyor. sizin kadar detaylı araştırma yapmadım Rog Strix hakkında.1-2ay içerisinde laptop alacağım, Rog Strix'in "ısınma sorunu" yüzünden almayı düşünmüyordum fakat şimdi iki ara bir dere arasına düştüm desem yanlış olmaz. şu anda aklımda Omen 16 2023 var: 2101667005

Sizce 1.5K fark vermeye değer mi, Rog Strix'in Omene göre ne avantajı var? (tasarımını çok beğenirim mesela Strix'in)
Omen'ı çok fazla araştırmamıştım şimdi tekrar baktım.
Açıkçası Omen'da güzel sizi üzmez gibi gözülüyor fakat işlemciye baktığımda Rog Strix hiç azımsanmayacak bir fark atıyor. Aynı zamanda kendim için konuşacak olursak Rog Strix tasarımı çok daha güzel görünüyor (ki sizde böyle düşünüyorsunuz gördüğüm kadarıyla😅).
Bu sebeplerden ötürü bence Rog Strix almak daha mantıklı olucaktır.

Omen'ı çok fazla araştırmamıştım şimdi tekrar baktım.
Açıkçası Omen'da güzel sizi üzmez gibi gözülüyor fakat işlemciye baktığımda Rog Strix hiç azımsanmayacak bir fark atıyor. Aynı zamanda kendim için konuşacak olursak Rog Strix tasarımı çok daha güzel görünüyor (ki sizde böyle düşünüyorsunuz gördüğüm kadarıyla😅).
Bu sebeplerden ötürü bence Rog Strix almak daha mantıklı olucaktır.
Site mi bozuk 13500HX nasıl önde olabiliyor :)
Ekran Resmi 2023-09-08 13.34.54.png
Rog Strix'in bataryası 90wh iken Omeninki 83wh
Ayrıca Rog Strix FHD+ iken Omen düz FHD
Sanırım Rog Strix alabilirim ama her şey yakın zamandaki fiyat değişimine bağlı, eğer fiyatlar değişmezse ben ampule basacağım.

Site mi bozuk 13500HX nasıl önde olabiliyor :) Eki Görüntüle 1936624Rog Strix'in bataryası 90wh iken Omeninki 83wh
Ayrıca Rog Strix FHD+ iken Omen düz FHD
Sanırım Rog Strix alabilirim ama her şey yakın zamandaki fiyat değişimine bağlı, eğer fiyatlar değişmezse ben ampule basacağım.
Hocam benchmark değerlerine baktığımızda Rog Strix in işlemcisi fark atıyor zaten, sitede bir sorun var muhtemelen.
Rog strix her anlamda fark atıyor (soğutma da dahil).
Dediğiniz gibi fiyat değişimi olmazsa alınabilcek en mantıklı bilgisayar Rog Strix gibi görünüyor.

Önümüzdeki 2-3 ayda fiyat artışı olmazsa harika olucak. Yoksa bunları da alamayabiliriz tamamen artış miktarına bağlı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı