40.000TL sistem toplama önerisi

Bütçe
40.000
Linkte anakart ve SSD değişimi yapılabiliyor ayrıntıda bilgi vermeyi unutmuşum gene de geçerli bir sebep değil alternatif birçok link mevcut.

Gerçekten bilgisiz olduğunuz ortada. Daha düşük fiyata 7500F & RX 7800 XT sistem Kingston NV3 seçeneği ile 38K'ya alınabiliyorken kim Netac marka çöp SSD'ye ve A serisi anakart sistemi özelleştirip 45K filan versin ki. Açıklama bekliyorum.

Peki benim oluşturduğum sistem nasıl yorumlar mısınız ekleyip çıkarmam gereken bir parça var mı kasa ve PSU öneriniz var mı hazır sistemlerde bu parçaların muadilinde bir sistem bulamadım kendim toplayacağım gibi bu konuda yardımcı olurmsunuz.

Bütçeye sığıyorsa her şekilde Nvidia tercih edilmeli. Her yapay zeka teknolojisinde AMD'nin çok çok önünde. FSR 3'te görüntü bulanıklaşıyor. Onu 4 te çözdüler 4 te sadece 9000 serisi kartlarına getiriyorlar. Diğer tarafta dlss 3 bile çok çok öndeyken dlss 4 her jenerasyona geliyor. Dlss 3'te bile görüntü çok netken 4 te adamlar daha da iyileştirip daha az vram kullanımıyla getiriyorlar. Zaten Ray Tracing teknolojisine girmiyorum bile. Ray Tracing açınca benim diyen AMD kartı el sallayarak uzaklaşıyor ordan. Diğer tarafta Ray Tracing'i geçtim benim diyen kartları Path Tracing'de +60 fps üstüne çıkıyor dlss ile. Kas gücü Vram falan artık önemini yitiriyor. İş yapay zekaya döndü ne yazık ki. Bütçe varsa Nvidia'dan şaşılmamalı diye düşünüyorum.

40 bin TL için çok pahalı hocam. Ya benim yada Leon isimli arkadaşın attığı sistemler daha mantıklı hem kurulu gelecek. Hemde parçalar daha kaliteli ve performanslı.

7500F & RX 7800 XT veya 7600 & RTX 4070 sistemi Kingston NV3 seçeneği ile öneririm. Hiç tek tek toplama işine girmeyin genelde daha pahalı oluyor. @Claymore00

Hocam kasa PSU hariç 34.800 civarı yapıyor alacağım parçalar attığınız sistemden RAM SSD ve soğutma kısmında ileride diye biliyorum kasa 3.200 PSU 2 k diye düşünürsek 40 k ya daha mantıklı bir dizilim değil mi.?

40 bin TL için çok pahalı hocam. Ya benim ya da leon isimli arkadaşın attığı sistemler daha mantıklı hem kurulu gelecek. Hem de parçalar daha kaliteli ve performanslı.

Hocam SSD RAM ve soğutma tarafında benim seçtiğim parçalar daha iyi diye biliyorum parçalar 34.800 geliyor 5.200 de kasa v PSU eklersek daha mantıklı değil mi?

Zaten attığın kasa dandik bi kasa onu baştan söyleyebilirim. O bütçeye çok daha kralını alırsın. 2. olarak anakartın daha kötü. SSD'ni paylaşmamışsın ki NV3 kingston ile arada bir fark hissiyatı olmaz DRAM'Li çok iyi bir ssd alsan bile ve son olarak da ekran kartın daha düşük seviye kalıyor. Soğutma olarak da phantom spirit evet daha iyi ama aşırı da gerekli değil. Sistemdeki soğutu her türlü yetecektir o işlemciyi soğutmaya.

Kasanı kendin özelleştirmek istiyorsan bu kasayı al. Anakartı da attığımla değiştir ve aradaki fiyat farkını 7800XT için harca. Böyle daha iyi olur.

SSD belirttim hocam - Kingston NV3 6000/4000 peki anakart ve kasasa seğişeme gideyim hangi anakartı ve kasa PSU ikilisini önerirsiniz benim toplicağım sisteme bu arada ben sadece oyun oynamak ve film izlemek için topluyorum bu sistemi render vs iş konusunda hiçbir işlem yapmayacağım bilgisayarda.

Önerilerimi attım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…