40-45 bin TL aras Intel & NVIDIA Sistem Önerisi

Bütçe
40-50 bin TL

relipat

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam herkese,

Güncel kur ve enflasyon değerlerine göre 40-45 bin TL arası bütçem var. Belki çok zorlayabilirsem 50 bin olur.

Bu bütçeye uygun Intel & NVIDIA sistem öneriniz ne olur? Monitör, çevre ekipmanları vs. zaten olduğu için almayacağım.

Ekran kartı olarak RTX 4070 ilk tercihimdir.

Oyun oynamak, Unity ile oyun yapmak, Adobe programları kullanmak ve 3D modelleme gibi amaçlarla sistemi toplamak istiyorum.

Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Alttaki sistem iyidir diye düşünüyorum hocam alternatif varsa arkadaşlar atabilirler. Ayrıca birçok işte kullanacağınız için ek SSD veya HDD takviyesi yapmanızı öneririm.

DDR4 alınmaz bu rakamlarda.

Bütçeye uydurmak için tüm parçaları çok kaliteli seçmeye çalıştım. Normalde 36.5K ya normal bir 4070 toplanır. Kalanı fantezi. 47600 civarı yapıyor toplam.

Aslında hazır sistem değil de komple toplamak istiyorum ve eve @Avenger'in dediği gibi DDR4 değil de DDR5 olursa daha iyi olur. Açıkçası ben biraz araştırma yaptım ama bi türlü toparlayamadım her şeyi o yüzden sizlerin önerisini almak istedim.

işlemci olarak i5 13400F ile 13600K seçeneklerini buldum 13400F daha uygun ama RTX 4070 ile darboğaz yapar mı bilemedim

ekran kartı olarak MSI RTX 4070 Ventus 3x 12G OC

Ram olarak da 16-32 arası düşündüm ama işte bütçeyi biraz zorlamaya başlayınca işi uzmanına bırakmak istedim

Ventus modellerini tavsiye etmiyorum. Fazla ısınıyorlar. Onun yerine XLR8 alınabilir. Suprim X ve ROG STRIX ayarında bir kart. Ayrıca AMD almanız bence daha uygun olur AM5 soketin daha uzun bir yolu var ama Intel 14. nesilde yüksek ihtimal soket değiştirecek bu yüzden yükseltme yapmak istediğinizde anakart ta çöp olacak.

Aslında işlemci olarak intel sistem toplamak istiyorum. İş tarafında Unity, Android Studio gibi programlarda Intel'in artılar olduğu için. Intel ile nasıl bir sistem toplanabilir ?

Bu şekilde değiştirilebilir. Ama 7600X daha iyi bence.

Peki normalde 36.5 k'ya 4070 sistem toplanır demişsin ya o sistem nasıl olur?

35600TL. Performans hemen hemen aynı olur en fazla 10 FPS fark eder oyunlarda.

i5 13400f RTX 4070'te dar boğaz yapar mı peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…