40-45 bin TL Yayın için sistem önerisi

Mikailkement52

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Yayın için bir sistem toplamak istiyorum. 2 sene önce falan bu işlerden anlardım fakat çok fazla yeni model çıkmış ve sizlere sormak istedim. Fazla bir bütçem yok. Maksimum 40-45. o da zor normalde. O yüzden daha uygun sistem varsa onlara da kabülüm.
Aklımda işlemci olarak Ryzen 7700X ve ekran kartını da RX 7700 XT veya RX 7800 XT diye düşündüm ama tamamen kafam karıştı. AMD + RX mi Intel + RTX mi veya karışık mı olması daha iyi olur?

Veya bütçeyi bu kadar zorlamak yerine RTX 4060 ve i5 12400F de iş görür mü?

Özelleştirme yaparak alabilirsiniz bunu hocam.
Bütçe çıkmaz diyorsanızda dediğiniz gibi 7800XT alabilirsiniz.

Hazır sistemlere bakmalısın. Ekran kartı çok uyguna geliyor. Önerim Ryzen 7 işlemci (Ryzen 7 7700 yeter de artar) ve güçlü Nvidia ekran kartlı sistem alman. Yayını da OBS ya da hangi program ise ayarlardan Nvenc seçersen yük ekran kartına biner. RTX 4000 serisi öneririm çünkü AV1 CODEC desteği ile aynı bitrate ile daha kaliteli yayın yapılıyor. RAM olarak 32 GB'ın altına düşme.

Bunu al.

Anakartı B650MP-E yap.

Kasayı FSP CMT318 yap.

Soğutucu olarak bunu alabilirsin.

Benim sistemim:
Ryzen 7 7700, 48 GB RAM, RTX 4070 TI SUPER, X870 Anakart, 2 TB Kingston KC3000 NVME M2 SSD, NZXT Kraken Elite 360, Dell Alienware AW2724DM Monitör, Audeze Maxwell Headset, Glorious GMMK3 %75 HE Klavye, ATK Blazing Sky X1 Pro Max Fare, NZXT C1000 ATX 3.1 PSU, Creative Pebble V3 2.0 hoparlör, Keenetic Modem.
Bu sistemle 40 bin bitrate AV1 Codec ile 2K çözünürlük HDR kayıt alıyorum ve yük ekran kartına bindiğinden işlemci rahat rahat yetiyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Handbrake ile 4K upscale edip Youtube'a yüklüyorum.

Hocam ultra preset'te mi oynuyorsunuz

Sistemde değişiklikler yaptım ve 48 k oldu ve monitörle beraber bana göre yüksek bir fiyat, evet sistem çok güçlü ama bu sisteme bu parayı verene kadar bundan düşük bir sistem alıp üstüne de ekipman almak daha mı mantıklı kamera falan olsun,
İlgin için de çok teşekkür ederim hocam.

Teşekkür ederim hocam ben bayağı baktım ama Ryzen 7 7700 ile RTX bir hazır sistem bulamadım bildiğin varsa paylaşırsan çok mutlu olurum.

Bu sistemi buldum mantıklı mı sizce bir de Ryzen 7 5700x3D.
İşlemcisi ile Ryzen 7 5700X arasındaki fark ne?

Son düzenleme:
5700 işlemciler AM4 platformuna ait. Sona ermiş bir platform. Önerim Ryzen 7000 veya Ryzen 9000 serisi işlemcili platformlara yönelmeniz. Satış sonrası garanti ve destekte en iyi firma:
Buradan özelleştirebilirsiniz de.

Hocam kendim topladım, hazır sistem bulamadım ve hep ekran kartında patladım, dediğin gibi hazır sistem de uygun oluyor ama işlemci ve diğerleri pahalıya çıkıyor bildiğin RTX ile Ryzen 7000 serisi veya uygun 9000 serisi olan hazır sistem varsa benimle paylaşırsan çok mutlu olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…