40-45 m2 Ofis Klima Önerisi

BadiEkrem

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar,

Ofis tek cephe, içeriye hiçbir şekilde hava girmiyor maalesef. Güneş ise sürekli giriyor ve kışın da bir o kadar soğuk olabiliyor.

Perde taktıktan sonra sıcaklık olayı hallolacak biraz olsun ama yine de durulacak gibi değil, klima almak istiyordum.

40 m2 civarı bir ofis için önerebileceğiniz klima markası ve kaç btu almam gerektiğim konusunda yardımcı olabilecek var mı acaba?
Mitsubishi baktım sadece 10 ay taksit avantajları olduğu için. Fiyat performans olarak önerilerinize açığım.

Yer: Darıca / Balyanoz Koyuna 2 km

Son düzenleyen: Moderatör:
Mitsubishi iyidir ancak en az 15k BTU al klimayı tavsiyemdir.
Ben de en az 15k btu olarak düşündüm, sizce yeterli olur mu? Alt katımız da var orası da 45m2 yukarıdan merdivenle iniliyor, sanırım verimliliği düşürmez değil mi?

Bir de alternatif bir öneriniz var mı piyasada mitsubishi kadar kaliteli ancak daha ucuz bir ürün gibi.

Evet, alt katla bağlantı olduğu için verim biraz düşebilir. Özellikle sıcak ya da soğuk hava sirkülasyonu kontrolsüz olacaksa, bu fark hissedilir.
Marka olarak da:
Gree, Mitsubishi'ye yakın kalite sunuyor, fiyat/performans olarak çok iyi
Daikin ise kaliteli ama fiyat olarak genelde Mitsubishyle aynı seviyede ya da biraz altında.

24 bin BTU aşağı alma.
Hocam çok pahalı ya, işimizi görmez mi 15-16k btu olanlar? Alt kat hiçbir yerden hava almıyor wc havalandırması hariç, sıcak değil, soğuk da değil. Üst kat yazın yanıyor, kışın donuyor, aşağısı hep stabil olarak serin. İki ayrı iklim var aşağısı ile yukarısı arasında. Sorun üst katta, her şeyi orada yapıyorum.

Hocam teşekkürler yorum için, yukarıdaki arkadaşımız 24k altını alma dedi ne düşünüyorsunuz? Biraz açıklama da yaptım üzerine.

Hocam bence minimum 15k, mümkünse 18k BTU al. Rahatça iş görür bence.

Mitsubishi'deki klimalar için bir tablo yapmıştım hocam, 15-16k btu değerleri civarında olan fiyatına göre avantajlı görünüyordu. Eğer 15-16k btu olan yeterli değilse bu değerlerin bir önemi yok tabi ama...

M2 kareniz çok büyük soğutur ama sürekli tam devir yapar daha fazla yakmasını sağlar. Odayı kurutur. Buda hasta olmanıza imkan sağlar ve uzun kullanımda faturanız ile çok daha fazlasını ödersiniz ama siz bilirsiniz. Daha düşük alacaksanız bir tanede hava nemlendiricisi alın.

Merhabalar, klima için ayırmayı düşündüğünüz bütçe ne kadar? Bunun haricinde; kullanım amacınızı (sadece soğutma, ısıtma - soğutma), ofisinizin tavan yüksekliğini ve cephesini belirtirseniz yardımcı olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…