40-50 FPS'te Kasma Hissi

Hocam kesinlikle katılıyorum sanki gözümüz kasmayla akıcılığı ayırt edemiyor. Benim gördüğüm görüntüyü görseniz böyle düşünmezsiniz video çeksem dahi görünmüyor. Yeni monitörü almadan önce Pubg oyununda 40-50 Fps akıcılık ile oynuyordum şimdi ise aynı Fps ile gözle görülebilir bir kasma var.

HD Tune ile HDD ve SSD testi yapabilirsiniz. Crystal Disk Mark ile yazım ve okuma hızlarını test edebilirsiniz. Test sırasında ani düşüşler yaşanıyor mu veya hızlarınız düşük mü kontrol edebilirsiniz.

Arkadaşım canın isterse dinle istemezse dinleme. 60 FPS altına düştükçe kasma hissi oluşması çok normal. Çözüm bulamaman çok normal çünkü bu bir sorun değil. FPS 60 altına düşerse rahatsızlık vermeye başlar. Bunda tartışılacak bir nokta yok. Böyle bir konuda bu kadar ısrarcı olan birisini ilk defa görüyorum. Ha çözüm mü istiyorsun. Sistemini yükselt. FPS 60 olsun sorunun hallolur.

Bu arada 144Hz kullandığım için bana göre 100'ün altına inince oyun kasıyor. 40-50 FPS'de kasma hissi gayet doğal bence. Bende 40-50 olsa gözüm ağrırdı sanırım.

Tamam dediğiniz doğru diyelim eski monitörüm de böyle bir sorun o zaman neden yoktu ? Yeni monitör aldıktan sonra başladı monitörde sıkıntı olduğunu düşünüp eski monitörü taktım aynı sorun bu monitörde de başlamıştı. Eğer konuyu göze bağlayacaksanız hiç uğraşmayın ben ne gördüğümü gayet iyi biliyorum.

30 FPS alıp akıcı oynadığın oyunla şimdiki oyun aynı mı? Ayrıca bazı oyunlarda optimizasyon sorunu vardır, 40 fps dahi alsan sarsılmalardan dolayı 25 FPS gibi görünür. Bir de aynı RAM'den 8 GB daha sisteme takviye yapman senin için daha iyi olacaktır. Bazı oyunların anlık RAM tüketimi artabiliyor. Ki zaten 8 GB artık sınır RAM miktarı oldu, 12 GB RAM istiyor oyunlar.

Katılıyorum.

FPS 60'ın altına düştü mü bana da kasma hissi varmış gibi geliyor. Halbuki eskiden FPS'mi vardı? Bilgisayarın açabildiği her oyunu oynuyorduk. Şimdi online bir oyunda 60 FPS alamıyorsam, oynayamam.
Gayet normal insan 60 FPS üstüne alışınca altına düştü mü kasma hissi oluyor. Eski laptobunuzda belli ki çoğu oyunu 60 FPS'ten düşük oynuyordunuz. Bu da alışmanıza sebep olmuş. Yeni sistemde uzun süre 60+ FPS oynayınca 60 FPS'den düştümü dünyadaki çoğu insan gibi kasma hissetmeniz normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…