işte "40-45 görünüyor ama sanki 20'ye düşmüş gibi" dediğin senin algıladığın oluyor güzel kardeşim. Alışmış olduğun değerden neredeyse yarı yarıya bir kayıp yaşıyorsun. 40-50 yada 20 olmasının bir önemi yok yani.
Belli ki son dönemde laptopda biraz fazla zaman geçirdin ve sabit fps aldığından bu bir sorun olmadı. Eski monitöründe de bu düşüşleri yaşıyordun ama farketmedin. Bir süre 30 da oynadıktan sonra 80-40 fps arası dalgalanmalar sabit 30 dan farklı olduğu için gözüne batmaya başladı. Haliyle yeni veya eski monitörle ilgili bir durum değil bu.
Düşüşleri nasıl çözebileceğine gelecek olursak (ki bu kaç fps hissettiğinden daha önemli bir konu şu anda) şu önerileri yapabilirim:
Eğer her seferinde yakın zamanlarda bu kaybı yaşıyorsan ve oyundan çıkana kadar bu şekilde devam ediyorsa yada daha kötüye gidiyorsa bilgisayarının ısı durumu ile alakalı olabilir. Belkide temizlik zamanı gelmiştir.
Yok farklı zamanlarda bu kaybı yaşıyorum arada düzeliyor diyorsan arkada çalışan bir uygulama buna sebep oluyor olabilir.
Önceden yoktu, (70-80 den aşağı düşmüyordu diyebileceğin zamandan bahsediyorum) yeni başladı dediğin zaman da yine son dönemde yaptığın bir donanım veya yazılım değişikliği/güncellemesiyle alakalıdır diye düşünüyorum.
Umarım sıkıntına bir çözüm bulursun. Ve bulursan lütfen bilgilendir. İlginç bi konu. Çözebilirsen bizde bilelim.
Kolay gelsin.